Palandöken'de kayak sezonu öncesi hazırlıklar tamamlandı


Türkiye'nin kış turizminde önemli kayak merkezlerinden Palandöken dağındaki oteller sezon öncesi hazırlıklarını tamamlayarak, karın ve sıcakların düşmesini beklemeye başladı.

Ülkenin önemli kış turizmi destinasyon merkezlerinden Erzurum ve Palandöken kışa hazır. Palandöken dağındaki otellerde yeni sezon öncesi hazırlıklar tamamlandı. Aralığın ilk haftasında kar yağışı beklenmeden pistler suni karla karlandırılacak. Palandöken Dağı'ndaki oteller de kayak pistlerinde yaz mevsiminde genişletme, uzatma ve iyileştirme çalışmalarını sona erdirdi. Sezon öncesi hummalı çalışma ile alt yapı, personel ve üst yapı hazırlıklarını tamamlayan oteller, yerli ve yabancı turist beklemeye başladı.

SWAY Hotels Genel Müdür Yardımcısı Ömer Akca, yaz mevsiminde kayak pistlerinde iyileştirme yaptıklarını ifade etti. Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS)'onaylı pistlerin gece aydınlatılmasının yenilendiğini dile getirdi. Gece kayağı için 700 metre aydınlatılmış piste ilave olarak yaklaşık 4 kilometrelik pistinde aydınlatıldığını anlattı. Pistlerin yanı sıra otelin tadilattan geçirildiğini, personel eğitimlerinin tamamlandığını da da vurgu yapan Ömer Akca, "2015- 2016 kış ve kayak turizmi için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Pistlerde iyileştirme ve çevre güvenlik sistemini yeniledik. Şu anda Türkiye'nin en iyi aydınlatılmış profesyonel pistlerine sahibiz. Kar yağışını beklemeden Aralık ayının ilk haftasında pistlerde suni karlandırma ile kayak sezonunu açacağız. Bunun için mevcut gölette iyileştirme de tamamlandı." dedi.

Akca, geçen yıl Palandöken dağındaki otellere yüzde 75'i yerli olmak üzere 110 bin turistin geldiğini belirterek, "Bu sene daha fazla turistin Palandöken'e kış ve kayak turizmi için gelmesini bekliyoruz. Geçen yıl Palandöken'e çoğu Polonyalı olmak üzere Rusya, Ukrayna, İran ve Azerbaycan'dan 30 bin turist geldi. Şehir merkezine gelen turistler ile birlikte Erzurum'a geçen yıl yaklaşık 200 bin turist tatil amaçlı olarak geldi. Yeni sezonda hedefimiz bu rakamın üzerinde misafir ağırlamak." diye konuştu.

Polat Renaissance Hotel Genel Müdürü Bora Kanber, hazırlıklarını tamamladıklarını anlattı. Kanber, otellerine ait kayak pistlerinde iyileştirmelerin yapıldığını ve gece kayağı için aydınlatma çalışmalarının bitirildiğine işaret etti. Otel olarak yeni sezonda misafirlerini ağırlamak için hazır olduklarına işaret eden Bora Kanber, "Kış ve kayak turizmi için yaz döneminde başlattığımız çalışmalarımızı tamamladık. Kar yağışını beklemeden, 40 bin metreküp kapasiteli göletimizden suni kar yağdırarak pistlerimizi hazırlayacağız. Gece kayağı için pistlerin aydınlatılması tamamlandı. Aralık ayında sezonu açacağız." diye konuştu.

Konaklı ve Palandöken Kayak Tesisleri Özelleştirme Dairesi Başkanı Kemalettin Işık ise Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin Türkiye'nin en güvenli pistleri haline getirildiğini söyledi. Işık, Palandöken ve Konaklı'daki pistlerin, mekanik tesislerin ve suni karlandırmada kullandırılan göletin bakımının tamamlandığını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Palandöken'de kayak sezonu öncesi hazırlıklar tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER