Ekici'den Fatma Şahin'e Hendek Savaşı sorusu: Yüzde 51 kafir mi demek istiyor?

Ekici'den Fatma Şahin'e Hendek Savaşı sorusu: Yüzde 51 kafir mi demek istiyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Gaziantep'ten milletvekili seçilen ismi olan Akif Ekici, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in seçim sonuçlarıyla ilgili olarak '7 Haziran Uhud, 1 Kasım ise bizim Hendek savaşımızdır' şeklindeki benzetmesine tepki gösterdi. Açıklamayı son derece talihsiz ve anlamsız olarak nitelendiren Ekici, söz konusu savaşların kafir denilen bir kesimle yapıldığını belirterek, "Yani Fatma Şahin şunu mu kastediyor? 'Biz yüzde 49 Müslümanız, yüzde 51 kafir. Onlara karşı savaş verdik' mi demek istiyor. Bu lafını düzeltmesi lazım." dedi.

Mazbatasını alan Ekici, seçim sonuçlarını değerlendirdi. 40 günlük seçim maratonunda zor günler geçirdiklerini kaydeden Ekici, "Devletin, belediyelerin, hükümetin her türlü imkanını kullanan, fütursuzca davranan, hukuk tanımaz, kural tanımaz bir grupla karşı karşıyaydık. Devlet gücünü, belediye gücünü, her türlü imkanı karşımızda kullandılar. Biz halkımıza güveniyorduk. Beklediğimiz sonucu alamadık. Seçmenimiz bize muhalefet görevi verdi. Biz demokrasiye inanan insanlarız. Demokrasi birinci önceliğimiz, vazgeçilmez önceliğimizdir. Biz seçmenin kararına saygılıyız. Şuanda önceliklerimiz var. Yoğunlaşmamız gereken konular var." diye konuştu.

Bir an önce hükümetin kurulması gerektiğine dikkat çeken Ekici, "Hükümetin iki önceliği olmalı. Birincisi ekonomi, ikincisi de terör ile dış siyaset olmalı. Bunlar konusunda biz üzerimize düşeni yapacağız. Bunlar ulusal konulardır. Birlikte, beraber davranacağız. Ama şunu gördük. Ayrıştıran, ötekileştiren bir yapıyla karşı karşıyayız. Ülkenin buna tahammülü yok. Birleştirici, bütünleştirici, kaynaştırıcı bir yapıyı hep beraber sergilemek zorundayız. Biz muhalefet partisi olarak bunu yapmaya hazırız. Bu tavrımızı devam ettireceğiz. Cumhurbaşkanı eğer biraz daha sakin davranırsa, Cumhurbaşkanlığı görevini esas alır bu işlere müdahil olmazsa, başkanlık sistemi gibi afaki şeylerle uğraşıp toplumu meşgul etmezse, gündemi değiştirmezse bu ülkede huzur olabilir diye düşüncemiz var. Olabilmesi için de elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in seçimleri Uhud ve Hendek Savaşı'na benzeten açıklamalarına ilişkin de konuşan Ekici, şunları söyledi: "Son derece talihsiz ve anlamsız bir açıklama. Bir belediye başkanına, bir hanımefendiye hiç yakışmayan bir tavır. O savaşlar Müslümanlığın ilk yıllarında, Müslümanlık dışı, din dışı, kafir denilen kesimle yapılan bir savaş, bir mücadeleydi. Yani Fatma Şahin şunu mu kastediyor? 'Biz yüzde 49 Müslümanız, yüzde 51 kafir. Onlara karşı savaş verdik' mi demek istiyor? Bu lafını düzeltmesi lazım. Hem Gaziantep halkından, hem Türkiye halkından özür dilemesi lazım. Son derece yanlış, olmaması gereken bir tavır. Hele belediye başkanına, siyasetçiye hiç yakışmıyor. Belediye başkanı bu şehrin belediye başkanı. 2 milyonlu Gaziantep'in belediye başkanı. Tüm partilerin belediye başkanı olması gerekir. Ben bunu yakışık alır bulmadım. Zaten bu tür tavırlar, söylemler insanları ayrıştırıyor. Toplumu ayrıştırıyor, ötekileştiriyor. Ben Fatma hanımdan bir an önce bu konuyla ilgili açıklama yapıp özür dilemesini bekliyorum."

CİHAN
<< Önceki Haber Ekici'den Fatma Şahin'e Hendek Savaşı sorusu: Yüzde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER