Palas'ta 'Huzur Sokağı' projesine ilk harç kondu


Kayseri Sarıoğlan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunulan 'Huzur Sokağı' sosyal konut projesi, Bakanlıkça yararlı bulundu, destek aldı ve uygulamasına geçildi.

Yardıma muhtaç, yaşlı ve engelli vatandaşların barınma ihtiyacına çözüm sunacak projenin temel atma töreni Palas mahallesinde gerçekleştirildi. Törene ilçe Kaymakamı Hasan Doğan, Garnizon Komutanı Alparslan Botancı, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, İlçe Emniyet Amiri Adnan Yılmaz, daire amirleri, SYDV mütevelli heyeti üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Kaymakam Hasan Doğan, öncelikle projeye destek veren herkese teşekkür etti. Doğan, şunları söyledi: "Yaş ortalamasının giderek yükseldiği ülkemizde yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın gelecekte yaşayacakları sorunların bu günden analizini yapmak ve bunlara etkili çözümler üretmek amacıyla Kaymakamlığımızca birçok çalışma yürütülmektedir. Yaşlılarımıza gerçekleştirdiğimiz ziyaretler esnasında birçoğunun doğdukları yerleri terk ederek huzur evlerine gitmek istemediğini ancak mevcut evlerinin yaşam şartlarına çok uygun olmadığını fark ettik. Devletimizin huzur evlerinde yaşlılarımıza birçok imkân sunmasına rağmen, büyüklerimiz ahir ömründe kendi köylerini ve kasabalarını terk etmek istemedikleri için 'bülbülü altın kafese koymuşlar yine de vatanım demiş' misali yıkık dökük bir evde olsa doğdukları yerde yaşamayı tercih ediyorlar. Biz de yaşlılarımıza vefanın bir gereği olarak huzur sokağı projesini başlattık."

Daha sonra yaşlı vatandaşların için 10 adet sosyal konut yapımını içeren projenin temeli Kaymakam Hasan Doğan, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, SYDV Müdiresi Saadet Ataklı ve SYDV Mütevelli heyeti üyeleri tarafından atıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Palas'ta 'Huzur Sokağı' projesine ilk harç kondu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER