Paris'in finans merkezine yönelik terör saldırısı son anda önlenmiş


Polis operasyonunda öldürülen Paris'teki terör saldırılarının planlayıcısı Abdülhamid Abaaoud'un 18 ya da 19 Kasım'da Paris'in finans merkezi La Defense'ye yönelik eylem planı içerisinde olduğu belirtildi.

Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins, soruşturma ile ilgili yaptığı açıklamada Abaaoud'un La Defense'ye yönelik, işbirlikçi bir kişi ile birlikte saldırı planı içerisinde olduğunu aktardı. Saldırıların 18 ya da 19 Kasım olarak planlandığını kaydetti. Abdülhamid Abaaoud'un ölü ele geçirildiği Saint-Denis'deki evde de 2 intihar yeleğinin bulunduğunu söyledi.

Ayrıca Paris savcısı, Abaaoud'un terör saldırılarına hedef olan yerlere de saldırılardan sonra gittiğini kaydetti. Teröristin kafe ve restoranlara yönelik saldırıların yaşandığı Paris'in 10 ve 11'inci bölgelerinde bulunduğunun telefon sinyalleri ile tespit edildiğini aktardı. Abdulhamid Abaaoud, Fransız polisinin Saint-Denis'de gerçekleştirdiği 7 saat süren operasyonda ölü ele geçirilmişti. Aynı operasyonda Abaaoud ile birlikte kuzeni Hasna Ait Boulahcen ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi daha ölü ele geçirilmiş 7 kişi de gözaltına alınmıştı.

Öte yandan François Molins, Paris'in güney banliyösü Montrouge'da bulunan intihar yeleğinin, 13 kasımda canlı bombaların kullandığı ile bire bir benzerlik taşıdığını açıkladı. Paris Savcısı, yeleğin Paris'i kana bulayan canlı bombaların kullandıkları ile 'aynı fabrika ürünü' olduğunu dile getirdi.

Paris'i hedef alan terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybetmiş 350 kişi de yaralanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Paris'in finans merkezine yönelik terör saldırısı son... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER