Parodi Sızıntı reklamı için müebbet istendi

Erzurum’da Fethullah Gülen’in kardeşi Salih Gülen’e ait matbaada vaaz kasetleri saklandığı iddiasıyla başlatılan soruşturmanın iddianamesi kabul edildi. Savcı, Cem Yılmaz'lı parodi Sızıntı reklamı için müebbet istedi.

Cem Yılmaz'lı parodi Sızıntı reklamı için müebbet istendi

İddianamede Gülen’in ağırlaştırılmış ömür boyu ve 12-22 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Cumhuriyet savcısı, matbaa ortaklarından tutuklu Samih Yalçın ve hakkında yakalama kararı bulunan Salih Gülen’e ise ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 10 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Erzurumlu Fethullah Gülen’in kardeşi Salih Gülen’e ait ve Pasinler ilçesinde bulunan ‘Gülen Matbaası’na, ismi gizlenen birinin ihbarı üzerine geçen Mart ayında baskın yapılmıştı. Matbaadaki, çek/senet bordrosu, banka dekontları, teyp kaseti, CD, video kaset, hard disk, SD hafıza kartlarına el konulmuştu. Gülen sohbetlerinin yer aldığı ses ve video kayıtlarını inceleyen Cumhuriyet savcısı 86 sayfalık bir iddianame hazırladı. Gülen’in internet üzerinden de ulaşılabilen vaaz ve konuşmalarını suç saydığı gibi, Gülen’in vaazlarında fakir öğrencilere burs verilmesini, yurt ve okul açtırmayı teşvik etmesini suç saydı.

Yine benzer şekilde Cem Yılmaz’ın rol aldığı bir cips reklamının sözleri ve müziği değiştirilerek Sızıntı dergisi reklamı yapıldığının anlatıldığı iddianamede, bu tarz reklamlar aracılığı ile milletin dini duygularını suiistimal etmek suretiyle Sızıntı dergisine abone yaptırılmaya çalışıldığına işaret edildi. 

Fethullah Gülen’in kardeşi Salih Gülen’in matbaasında el konulan bir CD içerisinde internetten de yayınlanan Ayna grubunun ‘Çayımın Şekeri’ şarkısının sözlerinin ‘Hizmet hareketine’ uyarlandığı versiyonu çıktı.  Erzurum Cumhuriyet Savcısı iddianamesinde, dinleyiciye, “Hizmeti tanımadan öncelerde/ Rest çekmiştim dünyaya/ Nasıl olcek bu işler dedim/ Helal haram yan yana/ Benden adam olmaz dedim/ Ama abiler çıktı karşıma/ Dünyaya hizmet etmeye geldim/ Evin iaşesi, talebenin dersi/ Her şeyimsin sen” şeklinde uyarlanan şarkıyla cemaatin fikirlerinin empoze edildiğini vurguluyor.

<< Önceki Haber Parodi Sızıntı reklamı için müebbet istendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER