Pegida eylemcisi Festerling hakkında soruşturma başlatıldı


İslam ve yabancı karşıtı Pegida hareketinin en tanınmış simalarından Tatjana Festerling hakkında Dresden Savcılığı soruşturma başlattı. Mülteciler hakkında 'işgalciler' ve 'saldırgan ordu' gibi ifadeler kullanan Festerling, halkı kışkırtmak, hakaret etmek ve suç işlemeye teşvik etmekle suçlanıyor.

Başsavcı Lorenz Haase, Festerling'in ikametgahı Hamburg'da olduğu için soruşturmanın Hamburg Savcılığı'na devredilmesi konusunun değerlendirildiğini bildirdi. Facebook'taki yorumlarından dolayı Festerling'e karşı 'halkı kışkırtmaktan' suç duyurusu ise Eylül ayının ortalarında Bochum kentinde yapıldığı aktarıldı.

Pegida gösterilerindeki konuşmalarıyla tanınan Festerling, Saksonya'nın başkenti Dresden belediye seçimlerine de katılmıştı. Haziran ayında yapılan seçimlerin ilk turunda Festerling yüzde 9,6 oy almış, ikinci turda seçimlerden çekilmişti. Festerling ayrıca popülist Almanya İçin Alternatif (AfD) partisinin Hamburg teşkilatında üyesiydi.

Dresden Savcılığı, Pegida'nın kurucusu Lutz Bachmann hakkında da halkı kışkırtma suçundan soruşturmaları sürdürüyor. Bachmann hakkında da Facebook'ta yaptığı yorumlardan dolayı suç duyurusu yapılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Pegida eylemcisi Festerling hakkında soruşturma başlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER