Pilotun düşürdüğü uçakta ölenlerin ailelerine 11,2 milyon Euro tazminat


Alman pilot Andreas Lubitz'in Barcelona-Düsseldorf uçağı Fransız Alpleri'ne kasten düşürdüğü olayda 144 yolcunun yakınlarına 11,2 milyon Euro tazminat ödendi.

Rheinischen Post gazetesi, geçen sene meydana gelen olaydan hemen sonra 8 milyon Euro'nun ön ödenek olarak kazada hayatını kaybeden yolcuların ailelerine ödendiğini yazdı. Buna ek olarak, Germanwings 66 Alman yolcunun yakınlarına Alman kanunlarına göre yaklaşık 3,2 milyon Euro daha ödedi.

Uzmanlar, geride kalan ailelerde maddi hasarın tam olarak bilinmediğini, Germanwings'in çok daha fazla ödeme yapması gerektiğini belirtiyor. Uçak mürettebatının ailelerinin tazminat masrafları ise sigorta şirketleri tarafından karşılanacak.

Lufthansa'ya Amerika Birleşik Devletleri'nde daha fazla tazminat için dava açılması da gündemde.

Geçen yıl 24 Mart tarihinde, Germanwings'in Barcelona-Düsseldorf seferi yapan Airbus A320 tipi yolcu uçağının düşmesiyle uçak mürettebatıyla birlikte 150 kişi hayatını kaybetmişti. Soruşturma neticesinde, yardımcı pilot Andreas Lubitz'in geçirdiği depresyon neticesinde uçağı kasten düşürüldüğü ortaya çıkmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Pilotun düşürdüğü uçakta ölenlerin ailelerine 11,2... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER