'Pirinkayalar Erzurum ulaşımına nefes aldıracak'


Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Mustafa Güvenli, Erzurum'un çevre illerle ve özellikle de Karadeniz'e ulaşımını kolaylıkla sağlama noktasında çok ciddi adımların atıldığını söyledi.

Ovit ve Kop'ta yapımları neredeyse tamamlanmak üzere olan geçitlere bir yenisinin de Erzurum- Artvin Karayolu üzerindeki Pirinkayalar'da eklendiğini belirten Başkan Güvenli, "Pirinkayalar Geçidi'nde yapımına bu yıl başlanacak olan yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğundaki geçit, Erzurum'daki ulaşım hamlesini daha da güçlendirecek, Erzurum ulaşımına nefes aldıracaktır." dedi.

Güvenli, yaptığı açıklamada Tortum Gölü'nü çevreleyen ve Pirinkayalar diye adlandırılan yolun can ve mal güvenliği açısından büyük risk taşıdığını ve bu bölgede hemen her yıl ölümle sonuçlanan çok sayıda kazanın meydana geldiğini hatırlattı. Güvenli, şunları kaydetti: "En hafif yağmurda bile heyelan tehlikesinin yaşandığı bu geçit, yöre insanı için bundan böyle tehdit olmaktan çıkacak. Buna ilaveten Pirinkayalar'da inşa edilecek olan tünel geçit, Erzurum'un Karadeniz'e açılan kapılarından birisine ekonomik anlamda da yeniden hayat verecek. Pirinkayalar'daki iyileştirme Erzurum ulaşımına nefes aldıracak."

Sözkonusu yatırımın maliyetinin 78 milyon lira olduğunu ve 2020 yılında tamamlanarak bölgenin hizmetine sunulacağına da dikkat çeken Güvenli, proje doğrultusunda ilk kazmanın ise yıl vurulacağına işaret etti. ESTP Başkanı, uzun zamandır gündemde olan söz konusu sorunun, Erzurum siyasetinin doğru ve yerinde müdahalesiyle bertaraf edilmiş olunacağına vurgu yaparak, "Siyasetçilerimizin de gündeminde olduğunu bildiğimiz bu projeyle ilgili olarak nihayet somut bir sonuç elde edilmiş ve yatırım sonunda Erzurum'a kazandırılmıştır." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Pirinkayalar Erzurum ulaşımına nefes aldıracak' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER