Pişmanım dedi, müebbet cezası 25 yıla indi


Eskişehir'de alkol aldıkları sırada tartıştıkları eski iş ortağı Y. K.'yı ruhsatsız tabanca ile vurarak öldüren Bülent Ö., 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, olay sırasında alkollü olduğunu belirterek, "Çok pişmanım, böyle olmasını istemezdim diyen sanık Bülent Ö.'yü 'kasten adam öldürmek suçundan' önce müebbet hapse cezası verdi. Ardından bu cezayı, 25 yıla düşürdü.

Geçtiğimiz aylarda, Baksan Sanayi Sitesinde meydana gelen cinayet olayında, bir kişi araç içerisinde tabanca ile vurularak öldürülmüş halde bulundu. Yapılan incelemede ölü bulunan şahsın Y.K. olduğu belirlendi. Çalışmasını genişleten polis, daha önce birlikte mobilya işletmeciliği yaptığı eski ortağı Y.K. ile bir araç içerisinde alkol aldıkları sırada tartıştığı ve cinayetin zanlısı olduğu gerekçesiyle Bülent Ö.'yü gözaltına aldı. Bülent Ö. ruhsatsız tabancası ile eski iş ortağını öldürdüğü iddiası ile tutuklanarak cezaevine kondu. Cinayetin ardından bölgedeki güvenlik kameralarından eşgali ve kimliği belirlenerek yakalanan zanlı Bülent Ö. ise çıkarıldığı duruşmada suçunu itiraf etti.

Eskişehir Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar çıktı. Duruşmaya çıkartılan tutuklu katil zanlısı Bülent Ö., olay sırasında alkollü olduğunu belirterek, cinayetten dolayı çok pişman olduğunu heyete anlattı. Zanlı Bülent Ö., "Olay sırasında alkollüydüm. Çok pişmanım, böyle olmasını istemezdim." dedi.

Dosyayı ve delilleri son kez inceleyen mahkeme heyeti sanık Bülent Ö., önce 'Kasten adam öldürmek' suçundan müebbet cezası kararı verdi. Ancak mahkeme heyeti, bu cezayı daha sonra 25 yıl hapse düşürdü. Cinayet dava dosyası, 25 yıl hapis cezası kararı ile kapatıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Pişmanım dedi, müebbet cezası 25 yıla indi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER