Polis arabaları Berlin soğuğuna dayanamadı


Almanya'nın başkenti Berlin'i etkisi altına alan soğuk hava, polisi de zor durumda bıraktı. Aşırı soğuk sebebiyle polis araçlarının motorlarının çalışmaması çok sayıda polisi yarı yolda bıraktı. Yaklaşık her dört polis aracından birinin yola çıkamadığı öğrenildi.

Berlin Polis Sözcüsü Stefan Redlich, çalışmayan tüm araçların hızlı bir şekilde kontrolden geçirilmesi için polisin sözleşmeyle çalıştığı atölyelere gönderildiğini açıkladı. Redlich, bununla birlikte vatandaşın emniyetinin her halükarda garanti altında olduğunu, bunun için yeterli sayıda araçlarının olduğunu kaydetti.

Şehirde 344 polis aracı bulunuyor ve hemen hemen hepsi 2-3 yaşında.

LAGESO'DAKİ ŞARTLAR DÜZELECEK

Aşırı soğukları en çok hissedenler ise Eyalet Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi'nin (Lageso) önünde bekleyen mülteciler oldu. Özellikle yeni yılda memurların tatile girmesi sebebiyle gece de dâhil olmak üzere saatlerce sıra bekleyen mülteciler arasında çocukların da bulunması tartışmalara yol açmıştı. Bunun üzerine söz alan Berlin Sağlık ve Sosyal İşler Senatörü Mario Czaja Lageso'daki şartları düzeltme sözü verdi. ZDF'e konuşan politikacı, "Hedefimiz Berlin'e varan herkesin ilk gün içinde kayıt olmasını sağlamak." dedi.

Çocuklu ailelere, hasta ve engellilere işlemler sırasında öncelik tanındığını kaydeden Czaya, "Hiç kimse soğukta beklemek zorunda kalmamalı." şeklinde konuştu. Senatör, para ödenmesi ve diğer görevlerle ilgili olarak iş yapacak personel sayısını arttırdıklarını, buna ek olarak önceleri postanede çalışmış olan Telekom memurlarını da istihdam etmeyi düşündüklerini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Polis arabaları Berlin soğuğuna dayanamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER