Polis, Öteki Bisiklet Grubu'nun bisikletli eylemine izin vermedi


Eskişehir'de polis, Öteki Bisiklet Grubu'nun 10 Ekim'de Ankara'da düzenlenecek olan Barış Mitingi'nin duyurusunu yapmak istemesine ve bisikletlerle şehir turu atmasına izin vermedi. 20 bisikletliyi 100 polisle ablukaya olan emniyet, gruba dağılmamaları halinde müdahale edip gözaltına alacağını açıkladı. Grup, basın açıklaması sonrası dağıldı.

Üniversite Caddesi üzerinde bulunan Espark Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelen Öteki Bisiklet Grubu üyesi 20 civarındaki kişi, DİSK, KESK ve TMMOB'nin 10 Ekim'de Ankara'da düzenleyeceği Barış Mitingi'ne vatandaşları davet etmek ve konuya dikkat çekmek için kent içerisinde topluca bisikletli bir gezi yapmak istedi.

20 bisikletliden oluşan gruba sırtında çantalı, kasklı, joplu 100 civarında polis alışveriş merkezinin önünde abluka aldı. 6 polis kamerası 20 genci çeşitli açılardan kameraya aldı. Polis, grubu dağılmazsa müdahale edip gözaltına alacağını belirtti. Zaman zaman polis ile gençler arasında tartışma yaşandı. Grup, basın açıklaması yaparak bölgeden ayrıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Polis, Öteki Bisiklet Grubu'nun bisikletli eylemine izin vermedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER