3 CHP'li vekil için karar verildi

Haberal, Meclis'e gidip yemin edecek; diğer 2 isim ise...

3 CHP'li vekil için karar verildi

Ergenekon davası kararları açıklanmaya başlandığında Başkent, bu dava kapsamında yargılanan CHP'li üç milletvekili Sinan Aygün, Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın durumunu tartışmaya başladı. TBMM Başkanlığı da hukukçuları ile bir toplantı yaparak milletvekillerinin durumunu masaya yatırdı. Toplantıdan çıkan değerlendirme ve kararlar şöyle:

* Anayasa'nın 84'üncü maddesine göre bir kişinin milletvekilliğinin düşmesi için yargı kararının kesinleşmesi gerekiyor. Bu da kararın Yargıtay tarafından onanması anlamına geliyor. Üç milletvekilinin de karar kesinleşene kadar milletvekillikleri devam edecek. Tutuksuz yargılanan ve milletvekili olarak parlamentodaki çalışmalarını sürdüren Sinan Aygün aynı şekilde devam edecek.

*Mahkemenin tahliyesine kadar verdiği Mehmet Haberal'ın da milletvekilliği devam ediyor. Tutuklu olduğu için yemin edip Meclis çalışmalarına katılamıyordu. Tahliye kararı ile birlikte Meclis çalışmaya başladığı ilk gün yani 1 Ekim'de Genel Kurul'a gelip yemin edebilir. Meclis olağanüstü toplanırsa toplandığı ilk gün yemin gerçekleşir.

*Mustafa Balbay'ın durumunda bir değişiklik olmayacak. Milletvekili düşmeyecek ve kullandığı haklar yine geçerli olacak.
<< Önceki Haber 3 CHP'li vekil için karar verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER