AK Partili üst düzey yöneticiden önemli değerlendirme

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, ''Cumhurbaşkanı Gül siyasete dönmek isterse herkes memnun olur” dedi.

AK Partili üst düzey yöneticiden önemli değerlendirme

AK Parti'nin Halkla İlişkiler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz önümüzdeki kritik seçimler öncesi Bugün Gazetesi'ne röportaj verdi. İşte Kapusuz'un açıklamalarından ilgili bölümler.

*Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, size göre de Meclis’te yaptığı konuşma ile siyasete döneceği mesajı verdi mi?

Siyasete devam ya da tamam kararını verecek olan Cumhurbaşkanımızın kendisidir. Biz vereceği her iki karara da saygıyla yaklaşırız. Konuşmasının son bölümüne bakıp, siyasete döneceği niyetinde olduğu yönünde yorum yapanlar hayli çok.

*Cumhurbaşkanı ile mesela İncek’te arabayla dolaşırken bu konuyu konuştunuz mu?

Biz millete hizmetle ilgili her konuyu paylaşırız.

*Karar aşamasına geldiğinde sizinle görüş alışverişinde bulunur mu?

Zannetmem. Eğer soracak olursa da, bu ülkeye katkı sağlayacağına inandığım onca birikimi evinin odalarına hapsetmesini, uzak durmasını doğru görmeyeceğimi ifade ederim.

BAŞBAKAN DOĞAL ADAY

*Cumhurbaşkanı adayınız kim?

Benim cumhurbaşkanı adayım, elbette AK Parti Genel Başkanı, Başbakanımız Erdoğan’dır. Siyasi geleneklerimiz, bugüne kadar politikada göstermiş olduğu performans ve yüksek başarısı Başbakanımızı zaten doğal aday olarak ortaya çıkarıyor ancak nihai karar kendisine aittir.

*Cumhurbaşkanı Gül, “Erdoğan cumhurbaşkanı adayı olursa ben aday olmam” diye bugüne kadar neden bir açıklama yapmadı?

Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, “Zamanı geldiğinde oturup konuşuruz” açıklamasını yaptıklarına göre, acele etmeden zamanının gelmesini beklemek doğru olandır. İşin özü ve esası gereği böyle bir açıklama olmaz.

*Sizce Abdullah Bey, Tayyip Bey’in cumhurbaşkanlığı adaylığını destekler mi?

Aralarındaki hukuk göz önüne alındığında, hiç tereddüt göstermez. Aralarındaki hukuku Mevlana’nın sözü ile anlatayım: “Ben dostlarımı ne kalbimle ne de aklımla severim. Olur ya kalp durur, akıl unutur. Ben dostlarımı ruhumla severim, o ne durur ne de unutur.”

AK PARTİ’DE KAHT-I RİCÂL YOK

*Siz de Gül’ün partiye dönmesi gerektiğini düşünenlerden misiniz?

Abdullah Bey, Tayyip Bey ile birlikte AK Parti’nin kurucuları arasında. Siyasete dönmek isterse herkes memnun olur.

*Neden? AK Parti içinden Abdullah Bey’den başka bir başbakan adayı çıkaramıyor mu?

AK Parti’de bir kaht-ı ricâl (adam kıtlığı) yoktur. Her arkadaşımız başbakan olabilir, o görevi hakkıyla da yerine getirir.

*Gül’e yakın isimler, onun başbakanlığı için kamuoyu oluşturmaya mı başladı?

Böyle “yakın- uzak” gibi ifadeler, doğru olmayan yaklaşımlar. AK Partili olan herkes AK Parti’ye ve AK Partililere sahip çıkar.

*Yerel seçimde AK Parti yüzde 50’nin altında oy alırsa, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir tereddüt ortaya çıkar mı?

Yerel seçimlerle genel seçimlerin dinamikleri birbirinden çok farklıdır. İlk kez yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin dinamiği ise çok daha farklı olacaktır. Her ay yaptığımız kamuoyu araştırmalarıyla kendi trendimizi çok iyi takip ediyoruz.

Şu anda yüzde 50-55 bandındayız. Yerel seçimler yerel seçimlerle, genel seçimler genel seçimlerle mukayese edilmeli. Yerel seçimde alacağımız oy oranı, bir önceki yerel seçimlerdeki oy oranımızla mukayese edildiğinde çok yükseldiği görülecektir.
<< Önceki Haber AK Partili üst düzey yöneticiden önemli değerlendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER