AKP ilçe kongresinde olaylar çıktı, birbirlerine girdiler

AK Parti Dilova İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi'nde gerginlik yaşandı.

AKP ilçe kongresinde olaylar çıktı, birbirlerine girdiler

Aziz Öner isimli bir partili, yönetim listesine itiraz etti. Partiden bazı isimler, Öner’i durdurmak isteyince, ortalık bir anda karıştı ve kısa süreli arbede yaşandı. Öner’in yanında yer alan isimler, “Partiye hizmet eden bizim ama yönetimde ismimiz yok.” diyerek duruma tepki gösterdi.
 
AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatı 3. Olağan Kongresi, dün, Tavşancıl Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Geçen 30 Mart yerel seçimlerinde Dilovası Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyan Dilovası eski ilçe başkanı İlhan Yıldırım'ın yerine atanan Osman Akbulut, ilçe kongrede tek aday olarak gösterildi.

Milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, eski milletvekili Eyüp Ayar, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl başkanı Mahmut Civelek, il gençlik kolları başkanı Yusuf Akın, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililerin katılımıyla gerçekleşen kongrede divan başkanlığını Mehmet Uzunoğlu üstlendi. Kongrede ilk olarak kürsüye çıkan Dilovası ilçe başkanı Osman Akbulut, bir konuşma yaptı.
AKP Dilovası ilçe kongresinde gerginlik |  Akbulut'un konuşmasının ardından söz almak isteyen Aziz Öner isimli partili, yönetimde isminin yer almamasına itiraz ederek duruma tepki gösterdi. Partililer Öner'i durdurmak isteyenler olunca,  Öner'in yanındakiler araya girdi ve ortalık bir anda karıştı. Yaşanan gerginlikte kısa süreli arbede yaşandı. Öner'in yanında yer alan isimler, "Partiye hizmet eden biziz ama yönetimde ismimiz yok" ve "Verilen sözler tutulacak" diyerek tepki gösterdi.

Olaydan sonra söz alan Mustafa Yıldırım isimli partili, "Dilovası'nda seçim sürecinde, 300 kişiyle bu partiye katılım yapıp hizmet eden bir insanım. Ama bugün görüyorum ki, bizim gibi, benim gibi bu partiye hizmet eden, gerçekten en zor gününde bu partiye hizmet edip bir yerlere gelmiş arkadaşlarımızın hiçbir tanesinin, bugün herkes mağdur olarak bir kenarda duruyor. Bu yönetimde ciddi bir usulsüzlük var. Ben buna itiraz ediyorum. Bunun tekrar gözden geçirilmesini yetkililerimizden arzu ediyorum." dedi.

(CİHAN)
<< Önceki Haber AKP ilçe kongresinde olaylar çıktı, birbirlerine girdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER