BDP'nin bir sonraki adımı ne? Mektup geldi...

BDP, İmralı'dan gelen mektubu değerlendirip yeni heyet gönderecek. Demirtaş, hükümete hızlı adım çağrısında bulundu, CHP'yi ise çizgi filme benzetti.

BDP'nin bir sonraki adımı ne? Mektup geldi...

2. İmralı ziyaretinden sonra gözler BDP'deydi. Grup toplantısı, beklenmedik bir gelişmeyle başladı. Terörist başının gönderdiği mektup, resmi kurumlar tarafından BDP'ye ulaştırıldı.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş: "MEKTUPLAR GENEL MERKEZE ULAŞTI. PARTİNİN GEREKLİ KURUMLARI BUNU TARTIŞACAK GEREKLİ YERLERE ULAŞTIRACAĞIZ. EN KISA ZAMANDA YAKLAŞIMLARIMIZI DERLEYİP TOPARLAYIP İMRLI'YA 3. HEYETLE ULAŞTIRACAĞIZ."

Demirtaş, mektubun içeriğini açıklamadı. "Hükümetin hızlı ve somut adımlar atmasını bekliyoruz" diyerek Başbakan Erdoğan'a seslendi.

Selahattin Demirtaş: "SİLAHLAR ELBETTE SUSSUN. AMA KALICI BARIŞIN DA BU İLKELERİN ALTININ DOLDURULMASINDAN GEÇTİĞİNİ BİLİYORUZ. BAL BAL DİYEREK AĞZIN TATLANMAYACAĞINI BİLİYORUZ."

BDP Eşbaşkanı, çözüm sürecinde iktidar ile yakın görüntü verilmesine rağmen AK Parti'yi desteklemediklerini söyledi. 

Demirtaş: "AKP İLE BİRLİKTE BU ÜLKEYE BARIŞI GETİRMEYE UĞRAŞIRKEN GELECEK SEÇİMDE AKP'Yİ SANDIĞA GÖMMEMEK İÇİN DE GEREKÇE DEĞİLDİR." 

AK Parti'den sonra eleştiri oklarını CHP'ye çevirdi Demirtaş. "Ulusalcılar bize demokrasi dersi veremez" diyerek ana muhalefeti topa tuttu.

Selahattin Demirtaş: BU ÜLKEDE KATLİAMLARA İMZA ATMIŞ ZİHNİYET BİZE DEMOKRASİ DERSİ VEREMEZ. CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA BİR ELİ YAĞDA BİR ELİ BALDA, KÜRTTEN, HALKTAN BİR HABER ELİTLER BUNDAN RAHATSIZ OLACAKLAR. OLSUNLAR."

Demirtaş, CHP'yi çizgi filme benzetti:

"HERKES TÜRKLEŞMİŞKEN BDP ÇIKMIŞ İNSANLARA KÜRTLÜĞÜNÜ ALEVİLİĞİNİ HATIRLATTI. VAR MI BÖYLE BİR ŞEY YA. ÇİZGİ FİLM KAHRAMANLARI GİBİ BUNLAR. ÇİZGİ FİLMLER BİLE BUNLARDAN DAHA CİDDİ."
 
Milliyetçilik polemiğini de değerlendiren BDP Eşbaşkanı, "Tartışmaları gülerek izliyoruz "dedi.

Demirtaş: "MHP VE CHP DE TÜRK TANIMI ETNİK DEĞİL DİYORLAR. BİZİ KÜRTLERİ İNKAR ETME PAHASINA KENDİLERİNİ İNKAR ETME NOKTASINA GELDİLER. TÜRKLERİN ETNİK KİMLİĞİNİ SAVUNMAK DA BİZE DÜŞTÜ. TÜRK ETNİK KİMLİĞİ VARDIR. İNKAR ETMEYİN." 

<< Önceki Haber BDP'nin bir sonraki adımı ne? Mektup geldi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER