Bahçeli: Köşk adayımız olacaktır

MHP Ge­nel Baş­ka­nı Dev­let Bah­çe­li, bir grup ga­ze­te­ciy­le yap­tı­ğı soh­bet­te gün­de­me iliş­kin önem­li açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

Bahçeli: Köşk adayımız olacaktır

MHP’­nin Cum­hur­baş­kan­lı­ğı ada­yı­nın önü­müz­de­ki gün­ler­de bel­li ola­ca­ğı­nı kay­de­den Devlet Bah­çe­li, “Kim aday çı­kı­yor on­la­rı gör­mek is­ti­yo­ruz. Her­kes MHP’­yi bek­li­yor. Bu­nun çok gü­zel bir ce­va­bı var; her se­se ku­lak ve­re­cek­sin, ku­la­ğı kim­se­ye kap­tır­ma­ya­cak­sı­n” de­di.
Tüm top­lu­mu ku­cak­la­ya­cak bir ki­şi­nin Cum­hur­baş­ka­nı ada­yı ol­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni be­lir­ten Bah­çe­li, Baş­ba­ka­n’­ı ge­ri­lim stra­te­ji­si yap­mak­la suç­la­ya­rak şun­la­rı söy­le­di:

AYRIŞTIRAN KÖŞK’E ÇIKAMAZ

76 mil­yon için­den her­kes Cum­hur­baş­ka­nı ola­bi­lir, tek Re­cep Tay­yip Er­do­ğan ola­maz. Yüz­de 51, yüz­de 49 Mec­li­s’­te bir de­ğer ifa­de ede­bi­lir. Bun­la­rın ara­sın­da bir par­ti ik­ti­dar im­ka­nı ya­ka­la­ya­bi­lir. Ama Tür­ki­ye­’yi kamp­la­ra ayır­mış­sa­nız, cep­he­leş­me­yi taz­yik et­miş­se­niz, Tür­ki­ye­’de bir ge­ri­lim stra­te­ji­si ya­pa­rak bu nok­ta­la­ra gel­miş­se­niz, yüz­de 51 ile Cum­hur­baş­ka­nı ol­sa­nız da­hi, top­lum­da ge­ri­lim, kamp­laş­ma, cep­he­leş­me or­ta­dan kalk­maz. Bel­ki da­ha da ar­ta­rak de­vam eder. Onun için tes­pit edi­le­cek aday, bel­li bir oran­da top­lu­mu ku­cak­la­ya­bi­le­cek bir oy po­tan­si­ye­li­ni or­ta­ya çı­kar­ma­lı. Cum­hur­baş­kan­lı­ğı böy­le bir ma­kam­dır. Onun için ace­le­ci ol­ma­mak la­zım. Bu mil­le­tin ev­lat­la­rı­nın içe­ri­sin­de, bu özel­li­ği ta­şı­ya­cak şah­si­yet­ler var­dı­r.”

<< Önceki Haber Bahçeli: Köşk adayımız olacaktır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER