Bahçeli'den CHP'ye darbe vuracak stratejik hamle

Çözüm sürecine karşı kampanya başlatan MHP, ikinci mitingini İzmir’de yaptı. Uzmanlara göre “MHP, CHP’nin oylarının peşinde”

Bahçeli'den CHP'ye darbe vuracak stratejik hamle

Çözüm süreci ile birlikte MHP’nin “Milli değerleri koru ve yaşat” adı altında başlattığı mitinglerin ikincisi olan “Bayrak Mitingi” dün İzmir’de yapıldı. Uzmanlar, son yerel seçimlerde MHP’nin yüzde 7,2 oy aldığı İzmir’de düzenlenen miting ile ilgili olarak MHP’nin CHP oylarının peşine düştüğünü belirtirken, önümüzdeki seçimlerde ulusalcı, milliyetçi oyların MHP-CHP arasında rekabete yol açacağı yorumunu yaptı.

Taraf'ın haberine göre siyaset uzmanları, MHP'nin son hamleyle İzmir'deki ulusalcı oylara talip olduğunu ve CHP'ye karşı önemli bir rakip olarak bulunduklarını ifade ediyor.

 İşte uzman görüşleri:
 
Akademisyen - siyasetçi Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu: MHP, açık bir şekilde İzmir’de CHP seçmenine karşı harekete geçmiş durumda. Çözüm süreci milliyetçi, ulusalcı duyguları daha da arttırıyor. 

Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne: Mitingin İzmir'de yapılması doğrudan doğruya CHP ve MHP rekabetinin eseri. CHP, çözüm sürecinde kırılma yaşıyor, MHP bu oyların peşinde.

Tarhan Erdem: CHP'nin ulusalcılık yapan bir damarı da o mitinge katılmıştır. O MHP mitingidir ama kalabalığın önemli kısmı CHP ve İşçi Partisi tabanından gelmiştir.
<< Önceki Haber Bahçeli'den CHP'ye darbe vuracak stratejik hamle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER