Başbakan Erdoğan: Dedem bana milli içki olarak...

Başbakan Erdoğan, yine 'milli içki' vurgusu yaptı ve çözüm sürecine destek vermeyen muhalefet liderlerini eleştirdi.

Başbakan Erdoğan: Dedem bana milli içki olarak...

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 22. Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Olağan Genel Kurulu'nun açılışında konuşma yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

- Türkiye için önemli ve tarihi bir süreçten geçiyoruz. Birçok STK'nın ve MÜSİAD'ın gönülden destek verdiğini görüyoruz. Bu bizi memnun ediyor. Bu süreçte hiç sesi çıkmayanlar var. Suskunluğu tercih edenler var. İmam Hatiplerin, Meslek Liselerin kapatılması konusunda gösterdikleri çabanın yüzde 1'ini barış sürecinde göstermeyenler var. Onlar için 76 milyonun kazanması önemli değil. Kendilerinin ne kazanacağına bakıp sessiz ve tepkisiz kalıyorlar.

- Geçtiğimiz 10 yılı temel inşa ederek altyapı düzelterek geçirdik. 2002'den itibaren bir sosyal restorasyon süreci başlattık. Sosyal sorumluluğu 780 bin kilometre karelik vatan toprağına yaymak zorundayız. Sosyal sorumluluk sadece birkaç kişiye burs, Ramazan ayında gıda paketi vermekle olmaz.

- Şu andan itibaren tarihi bir süreçten geçiyoruz. Şu anda sona eren sadece 30 yıllık terör değil, çok daha uzun yıllara yayılan bir sorunlar manzumesidir. Bugün gerçekleşen şehitlerimizin hayallerinin gerçekleşmesidir. Geçmişe kıyasla daha güçlü bir Türkiye var. 10 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var?

- Biz bu süreci 2002 yılında başlattık ama 10 yılda neler neler çektik. Gençlerin kanıyla beslenen o kan tüccarlarına karşın amansız bir mücadele verdik ve bugün hedefe çok ama çok yaklaştık. Şu anda hassasiyetle süreci devam ettiriyoruz. Sabotajlara karşı tedbiri elden bırakmadık. Şimdi daha kararlıyız. Şehit haberlerini değil, kardeşliğin haberlerini konuştuğumuz günden daha güzel bir gün olabilir mi? İnşallah artık bunları konuşmayacağız. Bu sadece bir başlangıçtı. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz. 

- Bu başlangıca herkesin omuz vermesini özellikle rica ediyorum. Bu kapının kapanmasına izin vermeyin. Sadece MÜSİAD'dan değil, tüm Türkiye'nin bu sürece destek vermesini özellikle rica ediyorum. Gün sinsi sinsi sürecin karşısında durup, biten bir terörün önüne kendi terörünü üretenlerin günü değildir.

- Biz bu sürece muhalefetin de dahil olması için kapılarımızı ardına kadar açtık. CHP Genel Başkanı hiçbir şey bilmiyoruz bize anlatılmıyor diyor. Türkiye'de herkesin anladığı, hissettiğini maalesef CHP Genel Başkanı görmüyor, duymuyor, anlamıyor.

- Nasreddin Hoca, bir fıkrasında cemaate demiş ki: 'Bilenler bilmeyenlere anlatsın'. Şimdi MHP Genel Başkanı bu süreci bildiğini söylüyor. Bu süreç sonunda kendisine istismar zemini kalmayacağını da biliyor. Bir zahmet MHP Genel Başkanı CHP Genel Başkanı'na bu süreci anlatsın, bilen bilmeyene anlatsın. Yine de anlamazlarsa şu anda akil insanlar heyetinden biz rica ederiz, onlar tüm yurda çok iyi bir şekilde anlatıyor.

- CHP ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. Şu anda Silivri'de bulunan ve milletin oylarıyla milletvekili oldu diye ifade edilen kişiler, bu ülkede hukuk devletine göre milletvekili olma şansı yok. Bu kişiler milletvekili seçilip içeri girmedi, bunlar seçim yapılırken zaten içerdeydiler. Şu an yargı sürecindeyiz yargı bu yönde bir karar veriyorsa birşey diyemeyiz. Kimse mağduru oynamasın. Bu ülke bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğünü kimseyle tartışmayız.

- Ekonominin temelinde insan vardır. İnsan varsa üretim, tüketim ve yatırım vardır. Türkiye böyle giderse 2040'ta yaşlılar milleti arasına girecektir ki bu en büyük tehlikedir.

- Şu anki dönemde birayı milli içkimiz olarak tanıtıyorlar. Bana dedem milli içki olarak ayranı öğretti. Alkolle mücadele devletin, parlamentonun görevidir. Anayasa'nın 58. maddesinde bize bu görev verildi.
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan: Dedem bana milli içki olarak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER