Başbakan Erdoğan Demokratikleşme Paketi'yle ilgili konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Sektörü Değerlendirme Toplantısı ve Ödül Törenine katılarak bir konuşma yaptı

Başbakan Erdoğan Demokratikleşme Paketi'yle ilgili konuştu

  • 'Demokratikleşme paketi tüm alanlarda olduğunu gibi ekonomide de yeni ufuklar açacak.'
  • 'Son 11 yılda 5 milyon artı istihdam sağladık.'
  • 'Muhalefet Türkiye'nin hiç bir başarısını sindiremiyor.'
  • ABD bile kepenkleri kapatma durumuna geldi ama biz hiç bir zaman memuruna maaşını ödeyemeyen bir iktidar olmadık.
Konuşmasında dün açıkladığı Demokratikleşme Paketi'ne ilişkin görüşlere ve eleştirilere değinen Başbakan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

Türkiye'nin iş yaptığı ülke sayısı 102'ye çıktı. Müteahhitlik alanında dünyada Çin'den sonra Türkiye ikinci sırada... Türkiye'de çözümü mümkün olmayan sorunların ertelenerek bize kadar varan, bizim de 11 yıllık sürede adımlar ata ata bugünlere geldik. Dün de söyledim bu ne bir ilktir ne de sondur. 

'PAKET EKONOMİDE YENİ UFUKLAR AÇACAK'

Sosyal olaylar geliştikçe bunlar güncellenecek.  Demokratikleşme paketi tüm alanlarda olduğunu gibi ekonomide de yeni ufuklar açacak. Türkiye'de demokrasi güç kazandıkça ekonomi de güç kazandı. Son 11 yılda istihdam noktasında nüfusun artmasına rağmen 5 milyon artı istihdam sağladık. Demokrasi kesintiye uğradıkça ekonomi güç kaybetti, daraldı. 

'TÜRKİYE'NİN BAŞARISINI HAZMEDEMİYORLAR'

Dünyanın hiç bir yerinde yenilikleri eleştiren bir muhalefet yoktur. Muhalefet en az iktidar kadar, en az vatandaş kadar ve en az kendi tabanı kadar değişime açık olmalıdır. Fakat şuan Türkiye'nin hiç bir başarısını sindiremeyen bir muhalefet var karşımızda. 

'ABD BİLE KEPENK KAPATTI'

Bugün ABD Kongresi bile kepenkleri kapatma durumuna geldi. Kendi memuruna maaş veremez durumda. Biz hiç bir zaman memuruna işçisine maaşını ödeyemeyen bir iktidar olmadık.

Türkiye'de şuan onlarca milyon avroluk ihalelere girebilen bir çok şirket bulunuyor. 10 yıl önce bu var mıydı? Kurumlarımız bu cesareti kendinde bulabiliyorsa bu, devletin halkla ne kadar bütünleştiğinin göstergesidir. 
 


<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan Demokratikleşme Paketi'yle ilgili konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER