Başbakan Erdoğan son anket sonucunu açıkladı

Başbakan Erdoğan, MHP liderine iktidar ortağı olduğu dönem üzerinden yüklendi.

Başbakan Erdoğan son anket sonucunu açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam'da 20'inci istişare ve değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada çözüm sürecine geniş yer verdi. Erdoğan, Öcalan ile geçmiş iktidarlar döneminde de görüşüldüğüne dikkat çekti,  MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli'ye "siz hangi pazarlığı yaptınız" diye sordu.

"O dönem siz hangi pazarlığı yaptınız onu açıklayın. 1999'da Genelkurmay mı size bağlıydı, siz mi Genelkurmay'a? MİT mi size bağlıydı, siz mi MİT'e?"

"Karanlık bir tezgah var" diyen Erdoğan, bir kez daha Akil İnsanlar'a yönelik saldırıları eleştirdi.

"Bu tezgah Maraş, Çorum, Sivas, Gaziosmanpaşa'daki tezgahla aynı. 1999'daki tezgah aynı biz bu oyunu bozarız. Kim derdi ki MHP ile İP aynı çizgide buluşacak..En sağdaki MHP ile en soldaki İP birleşti bayramınız kutlu olsun."

Başbakan Erdoğan, Akil İnsanlar heyetine saldıranların sayısını ise 4 bin 980 olarak açıkladı ve heyeti Kurtuluş Savaşı döneminde "Heyeti Nasihaya" karşı kurulan "irşad" encümenine benzetti.

Başbakan heyetin randevu talebini reddeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi.

"Kılıçdaroğlu birşey bilmiyoruz diyen sen değil miydin? Bilmemek değil öğrenmemek ayıp, biz ilmi ayağına gönderiyoruz."

Başbakan çözüm sürecine yönelik son anket sonuçlarını da paylaştı. Yeni anket sonucuna göre sürece destek %70'e ulaştı. Muhalefete oy verecek vatandaşların ise yaklaşık %50'si sürece destek veriyor.
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan son anket sonucunu açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER