Başbakan strateji değiştirdi, artık 4 bakana sahip çıkıyor

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun üzerinden 3 ay geçtikten sonra seçim stratejisini değiştiren Başbakan Erdoğan, rüşvet aldığı iddia edilen dört eski bakanla arasına koyduğu mesafeyi kaldırdı.

Başbakan strateji değiştirdi, artık 4 bakana sahip çıkıyor

  • Başbakan Erdoğan, suçlanan dört eski bakanla ilgili stratejisini değiştirdi. 
  • Operasyonun ardından istifalarını istediği bakanlara yönelik suçlamaları artık uydurma olarak niteliyor

Yolsuzluk iddialarının AK Parti içinde oluşturduğu rahatsızlığı dikkate alan Erdoğan, eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar ile arasına mesafe koymuştu. Kulislere de adları yolsuzluk ve rüşvete karışan bakanların 30 Mart yerel seçimlerini için yapılan kampanyaya katılmayacakları ve kamuoyu önünde olmayacakları bilgisi yansımıştı.

Özellikle hizmet hareketine yönelik sert söylemlerinin dozunu her geçen gün artıran Erdoğan, Taraf Gazetesi'nin haberine göre oğlu Bilal Erdoğan ile yaptığı görüşmenin kayıtlarının kamuoyuna yansımasının ardından eski bakanlara yönelik tavrından da vazgeçti.

KARDEŞLERİM DEDİ

Erdoğan, seçime iki hafta kala haklarında fezleke hazırlanan bakanlardan “kardeşlerim” diye bahsetti. İlk defa bakanlara sahip çıkan Erdoğan’ın Mersin mitinginde sarf ettiği “ Zafer kardeşim için uydurdukları, diğer kardeşlerim gibi. Güya bizler milyarları götürmüşüz” sözleri, strateji değişikliği olarak yorumlandı.

İDDİALARI YALANLAYACAK

Seçim meydanlarında kendisi ve bakanlarla ilgili iddiaları ağzına almayan Erdoğan, iki hafta boyunca seçim meydanlarında kendisi ve eski bakanlarla ilgili iddiaları mitinglerinde suçlamaları yalanlayacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da “Biz yemedik, yedirmedik, milletin kuruşuna el uzatmadık, el uzatılmasına da asla müsaade etmedik. Bu kadro tertemiz bir kadrodur” diyerek AKP içindeki tavır değişikliğinin işaretini verdi. Daha önce Meclis’te kurulabilecek bir soruşturma komisyonu için önerge vermeyi planlayan AKP, bu planından da vazgeçti.
 
<< Önceki Haber Başbakan strateji değiştirdi, artık 4 bakana sahip çıkıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER