Bülent Arınç'tan Akşam'ın tuhaf manşetine gönderme

Bülent Arınç seçim sistemi konusunda muhalefete yüklendi, 1 Mayıs'ta Taksim kutlamasına kapıyı kapattı ve Akşam'ın tuhaf haberine sert çıktı..

Bülent Arınç'tan Akşam'ın tuhaf manşetine gönderme

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Dar bölge sisteminin Bakanlar Kurulu'nda ele alınmadığını ve konunun yeni olmadığını söyleyen Arınç, barajdan şikâyet eden muhalefetin bu sistem ile ilgili herhangi bir açıklama yapmamasını, "Ne gariptir ki, baraj üstünden konuşanlar, bu seçenek üzerinde hiçbir düşünce ifade etmediler. Eğer bugünkü seçim sistemi değişecekse, bunun mutlaka haziran ayına kadar kanunlaşması gerekir." sözleriyle eleştirdi. 

"VALİLİK İZİN VERİRSE TEMSİLCİLER ÇELENK BIRAKABİLİR"

Peki işçiler 1 Mayıs'ta Taksim'de olacak mı? Başbakan Yardımcısı Arınç, gösteri ve yürüyüş alanı olarak Yenikapı ve Maltepe'nin hazır olduğunu ancak İstanbul Valiliği'nin birkaç temsilciye çelenk koyma izni verebileceğini belirtti. Ama eğer izinsiz bir kutlama olursa polisin müdahale edeceğini söyledi. Arınç, "Sendikaları temsilen bir küçük topluluğun bir çelenk sunmak veya bir basit bildiriyi orada okumak gibi anlamlı bir jesti olabilirse sanıyorum valilik buna izin verebilecektir. Ama toplulukların, büyük kalabalıkların orada sabahtan akşama gösteri yapması şeklinde kesinlikle bir izin verilmeyecek ve ne olursa olsun emniyet kuvvetleri duruma müdahale edecektir." diye konuştu.

ARINÇ: İDDİANIN İSPAT EDİLMESİ GEREKİR

Başbakan Yardımcısı Arınç'a Akşam Gazetesi'nin garip manşeti de soruldu. Akşam'ın "Paralel polisin 1 Mayıs Oyunu" şeklindeki manşetinde, "Derin örgütün polisleri, Taksim'de herhangi bir taşkınlığa karşı "müdahale emrine "uymama kararı aldı" deniliyordu. Arınç'ın bu manşete cevabı sert oldu. 

Arınç, "Arkadaşlar o kadar çirkin ve tehlikeli bir şey söylüyorsunuz ki, şüphesiz onlar yazdığı için siz söylüyorsunuz. Ama bir hukuk devletinde ve hükümetimizin Türkiye'yi yönettiği bir zamanda siz o gazetenin şöyle yazdığını söylüyorsunuz bana: '1 Mayıs gösterileri sırasında bir kısım polisler, görevlerini ihmal edecekler veya görevlerini düşünmeyecekler. Hükümeti zor durumda bırakmak amacıyla bu göstericilere yardımcı olacaklar'.. Kimin elinde böyle bir belge varsa ortaya koysun gereğini yapalım." ifadeleriyle konuya değindi.

<< Önceki Haber Bülent Arınç'tan Akşam'ın tuhaf manşetine gönderme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER