CHP, başörtülü vekile karşı planını yaptı

CHP, başörtülü vekilleri Meclis'te protesto edecekler...

CHP başörtülü vekile karşı

  • CHP, başörtüsüyle Meclis'e girecek AK Parti milletvekillerini Genel Kurul'da protesto etmeye hazırlanıyor. 
  • CHP'lilerin Meclis'i çalıştırmama gibi yöntemlerle başörtüsüne karşı genel kurulda gerginlik oluşturması gündemde.
14 yıl sonra aynı tartışma, yine aynı gerginlik... CHP, AK Parti'nin başörtülü kadın milletvekillerini genel kurulda protesto etmeye hazırlanıyor.

CHP'li Faruk Loğoğlu: "CHP iç tüzüğün verdiği bütün imkanları kullanarak üzerine düşeni yapacaktır."

AK Parti'li Nurcan Dalbudak, Gülay Samancı ve Sevde Bayazıt Kaçar'ın, Çarşamba veya Perşembe günü başörtüsüyle genel kurula girmesi bekleniyor.

AK Parti'li Sevde Bayazıt: "Neden yüzde 72 si kapalı olanların da bir temsilcisi olmasın?"

Bu sözler, CHP'nin ulusalcı kanadını ayağa kaldırdı. Nur Serter ve Süheyl Batum'un başını çektiği 29 milletvekili, Kılıçdaroğlu'yla iki kez görüşüp mecliste başörtüsüne tepki gösterilmesini istedi. Kılıçdaroğlu'nun sessiz kalınmaması talimatı üzerine CHP grubu, Çarşamba günü olağanüstü toplanma kararı aldı.

CHP, başörtülü vekilleri protesto etmek için gerilimi tırmandıracak eylemler yapmayı planlıyor. Kürsü işgalinden genel kurul çalışmalarını kilitlemeye kadar birçok yol denenecek. 

CHP içinde başörtülü milletvekili konusunda ulusalcılardan farklı düşünen vekiller de var. Onlar Allah'ın emri olan başörtüsünü protesto etmenin, yerel seçim öncesi CHP'ye itibar kaybettireceğini savunuyorlar. 

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş: "Bana göre hiç bir sorun yok gelsinler. Biz ana muhalefget partisi olarak kimsenin yaşantısına müdahale etmemeliyiz."
<< Önceki Haber CHP, başörtülü vekile karşı planını yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER