CHP'yi karıştıran iddia!

CHP'de geçen hafta yayınlanması planlanan ve kamuoyuna "ulusalcı deklarasyon" olarak yansıyan bildiriyi Deniz Baykal'ın engellediği ortaya çıktı.

CHP'yi karıştıran iddia!

CHP'de geçen hafta yayınlanması planlanan ve kamuoyuna "ulusalcı deklarasyon" olarak yansıyan bildiriyi Deniz Baykal'ın engellediği ortaya çıktı. Bugün Gazetesi'nde yer alan iddiaya göre, deklarasyon kararını haber alan Baykal, kendisine yakın milletvekillerine "Böyle bir dönemde partide bölünme kabul edilemez.Türkiye'nin meseleleri ortadayken CHP bu şekilde gündeme gelemez" tepkisini gösterdi. Baykal'ın çıkışı üzerine milletvekilleri, tepki açıklamasını yumuşattı.

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve bir grup ulusalcı vekil "AKP'nin İmralı politikası"nı eleştirmekle yetindi. Öte yandan Baykal'a, yurt genelinde konferans ve panellerde konuşmacı olması yönünde çok sayıda talep geliyor. Baykal, ilk toplantıyı Kayseri'de gerçekleştirecek. Konferansın konusu yeni anayasa çalışmaları ve diğer ana gündem maddeleri olacak.

Baykal, diğer toplantılara "seçerek" katılmayı planlıyor. Bu gelişme kamuoyuna "alanlara çıkıyor" şeklinde yansıdı. Baykal’ın değerlendirmesi ise "Herkesin kendi yorumu. Hükümetin politikaları ve gündemdeki acil meselelerle ilgili konuşacağım" şeklinde oldu.
<< Önceki Haber CHP'yi karıştıran iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER