CHP'yi kızdıracak oy hesabı!

Numan Kurtulmuş, "CHP'nin seçime tek başına bile girse en fazla yüzde kaç oy alacağı"na dair açıklama yaptı.

CHP'yi kızdıracak oy hesabı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kırıkkale Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin Kırıkkale İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 1960 ihtilalinde dönemin başbakanının asıldığını belirterek, milletin sokağa çıkıp bağırıp, çağırmadığını, yüreğine kanlı gözyaşlarını akıttığını ve hesabını sandıkta sorduğunu kaydetti.

Türk milletinin 1980 yılında Kenan Evren'in söylemlerine rağmen yüzde 43 oyla rahmetli Turgut Özal'ı iktidara getirdiğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:
         
''Bunların arkasından 28 Şubat oluyor, 28 Şubat'ta allem ediyorlar, kallem ediyorlar postmodern darbe falan da değil onu söyleyeyim. Türkiye'nin en iyi hazırlanmış en etkili darbesi 28 Şubat'tır. Ondan sonra millet o iradenin  devamı olarak gördüğü AK Parti'yi iktidara taşıyor. Milletin böyle bir feraseti  vardır. Bu millet helal oylarıyla Cumhuriyet Halk Partisini hiçbir zaman bu ülkede iktidara getirmiyor. Özeti bu. İki istisnası var. Birisi rahmetli  Ecevit'in 1973'de 'halkça, insanca bir düzen' diyerek iktidara gelmesidir. 1973  kampanyasını çok iyi incelemiş biri olarak söylüyorum, rahmetli Ecevit o kampanyada halkın dili ile konuştuğu için iktidar olmuştur. Halka tepeden baktığı için değil. Halkın dili ile konuştuğu için millet Ecevit'i iktidara getirdi. Arkasında ikinci iktidarı da inançlara saygılı laiklik dediği için, yine o eski klasik CHP kafası değil. Başka bir kafa ile söylem geliştirdiği için millet Bülent Ecevit'i iktidara taşımıştır. Bu milletin öyle enteresan feraseti var ki Ecevit inançlara saygılı laiklik dediği zaman iktidara gelmiş, aynı Ecevit, "Atın şu kadını dışarı" diyerek Merve hanıma çıkıştığı zaman da millet oylarını yüzde 1'e indirmiştir. Bütün partiler seçime girmese tek başına CHP girse bu millet CHP'ye en fazla yüzde 30 oy verir, bir gram fazla oy vermez.''
<< Önceki Haber CHP'yi kızdıracak oy hesabı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER