Adalet Bakanı Ergin, çadır kenti ziyaret

Adalet Bakanı Ergin, çadır kenti ziyaret etti -Bakan Sadullah Ergin: Üzerinizdeki zulüm bitinceye kadar bizim misafirimizsiniz, başımızın üstünde yeriniz var


GAZİANTEP (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İslahiye ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyelilere seslenerek, Üzerinizdeki zulüm bitinceye kadar bizim misafirimizsiniz, başımızın üstünde yeriniz var dedi.
     Bakan Ergin, çadır kentteki ziyaretinde, Suriyelilerin zorunluluktan dolayı yurtlarından, evlerinden ve akrabalarından uzak bir şekilde İslahiyede bulunduğunu söyledi.
     Bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın İslahiyedeki çadır kentte kalan Suriyelilerle beraber olmayı çok istediğini ancak sis dolayısıyla helikopterin İslahiyeye inemediğini dile getiren Ergin, Kendisinin çok çok selamları var. Hepinize selamlarını ve sevgilerini gönderdi. En kısa süre içerisinde sizlere ziyarette bulunmak ve sizlerle bir arada olmak istediğini benim size iletmemi söyledi. Onun bu mesajını da sizlerle paylaşıyorum diye konuştu.
     Suriyelilere, Üzerinizdeki zulüm bitinceye kadar bizim misafirimizsiniz, başımızın üstünde yeriniz var diyen Ergin, şunları kaydetti:
     İnsanlık katlediliyor, insanlık ayaklar altına alınıyor. Ama medeni dünya buna yeterince sesini yükseltmiyor maalesef. İnsanlığın ayaklar altına alındığı Suriyede, dünya üzerindeki insan hakları örgütleri, sözde insan hakları savunucuları seslerini yeterince yükseltmiyorlar. Ama üzülmek yok, Allahın izniyle burada kardeşleriniz var. Duamız, gayretimiz, beklentimiz bir an önce zulmün bitmesi, Suriyede barışın, huzurun temin edilmesidir. Sizlerin de gönül rahatlığıyla bir an önce, bahçenize, evinize, köyünüze tekrar vatanınıza dönmenizi Allahtan temenni ediyoruz.
     Bakan Ergin, konuşmasının ardından çadır kentteki Türk Kızılayı protokol çadırında, bazı Suriyelilerle bir araya geldi.
     Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergin, çadır kentteki Suriyelilerin tek beklentilerinin ve arzularının, Suriyede barışın sağlanması ve yurtlarına, evlerine, bahçelerine dönmek olduğunu vurguladı.
     Bu arada ellerinde Türk ve Suriye bayrakları taşıyan bir grup Suriyelinin, Türkiyeye müteşekkir olduklarını belirten dövizlerle Başbakan Erdoğanın İslahiyeye gelmesini beklediği görüldü.
     Başbakan Erdoğanın ilçeye gelemeyeceğini öğrenen Suriyeli bir genç kız, Başbakan Erdoğanı çok sevdiğini söyleyerek, Erdoğan için canımı bile veririm diye konuştu.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adalet Bakanı Ergin, çadır kenti ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER