Dört bakanı soruşturacak komisyonda öyle noktalar var ki...

Adı yolsuzluk ve rüşvete karışan eski bakanlar için Meclis'te kurulacak komisyon nasıl çalışacak, kimlerden oluşacak, ne kadar süreyle görev yapacak? İşte dikkat çeken noktalar..

Dört bakanı soruşturacak komisyonda öyle noktalar var ki...

AK Partili 4 eski bakan (Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar) hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları için Meclis'te bir soruşturma komisyonu kurulacak. 15 kişilik komisyonda AKP'nin dokuz, CHP'nin dört, MHP ve HDP'nin birer üyesi olacak.

DÖRT ESKİ BAKANA TEK KOMİSYON

Cumhuriyet Halk Partisi her bakan için ayrı ayrı komisyon kurulmasını talep etti. Ancak tartışmaların damga vurduğu Genel Kurul'da AKP'nin dört bakan için 'tek komisyon' kurulması önergesi kabul edildi. 

15 KİŞİLİK KOMİSYON'UN 9'U AKP'Lİ

Muhalefetle iktidar, bakanların soruşturulmasında uzlaştı. Eski bakanları soruşturacak 15 kişilik komisyon'un 9'u AKP'li olacak. 

KOMİSYON BAŞKANI AKP'Lİ OLACAK

Komisyon başkanı AKP milletvekili olacak ve kararlar oy çokluğu ile alınacak. Komisyonun süresi 2 ay olacak. Bu iki ay başkanlık divanı oluştuktan sonra başlayacak. Komisyon iki ay ilave süre de isteyebilecek. Komisyonun çalışmaları 4 aya uzarsa sonuç Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine yetişmeyecek.

MECLİS TATİLİ, KOMİSYONU DURDURACAK

Meclis temmuzda tatile girdiğinde komisyonun süresi işlemeyeceği için çalışmaları yıl sonunu bulacak. Bakanların Yüce Divan'a gönderilebilmesi için Meclis Genel Kurulu'nda 276 oyun çıkması gerekiyor. Muhalefet partilerinin toplam oyları ise 226.

<< Önceki Haber Dört bakanı soruşturacak komisyonda öyle noktalar var ki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER