Yerel seçimin net galibi CİHAN oldu! YSK doğruladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yerel seçim sonuçlarının resmi sonuçlarını açıklayınca CİHAN'ın başarısı kanıtlandı..

Yerel seçimin net galibi CİHAN oldu! YSK doğruladı

YSK, 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin kesin sonuçlarını açıkladı. YSK'nın açıkladığı sonuçlar ile CİHAN Haber Ajansı'nın sonuçları birebir örtüştü. CİHAN ile Anadolu Ajansı'nın verdiği rakamlara göre AKP'nin oy oranındaki farklılığın sebebi de ortaya çıktı.

Yüksek Seçim Kurulu, 30 Mart seçimlerinin kesin sonuçlarını tam 36 gün sonra açıkladı. Anadolu Ajansı verilerine göre Türkiye genelinde yüzde 45,5 oy aldığı açıklanan AKP'nin oyu YSK tarafından yüzde 43,1 olarak açıklandı.

YSK, AKP'nin Büyükşehirlerde aldığı oy oranının yüzde 45,5 olduğunu Türkiye genelinde bu dağılımın yüzde 43,1 olduğunu açıkladı. Basın toplantısı düzenleyen YSK Başkanı Sadi Güven, seçimlere en fazla itirazın AKP'den geldiği bilgisini verirken partilerin oy dağılımını da açıkladı. 

Türkiye Geneli'nde AKP oyların yüzde 43,1 'ini, CHP yüzde 26,4'ünü, MHP ise yüzde 17,7'sini aldı.


HANGİ AJANSIN VERİLERİ DOĞRU ÇIKTI?

AA'nın açıkladığı yüzde 45.5'lik oy oranının Türkiye geneli değil sadece büyükşehirlerdeki oy oranı olduğu ortaya çıktı.Türkiye, 2014 Yerel Seçimleri’nde siyasi partilerin kıyasıya yarışının yanı sına Türkiye’nin iki önemli haber ajansı Anadolu Ajansı (AA) ile Cihan Haber Ajansı'nın da (CİHAN) rekabetine tanık oldu. İki ajans da kendi verilerinin doğru olduğunu belirtirken büyükşehirlere dair verilen sonuçların farklı isimleri göstermesi hem izleyiciler, hem de adaylar arasında tartışmalara yol açmıştı. Bu arada adaylar da ara ara farklı kaynaklara dayanarak kazandıklarını açıklamıştı. Tartışmalara son noktayı YSK koydu ve kazanan CİHAN oldu..

AA'YA GÖRE TÜRKİYE GENELİ SEÇİM SONUÇLARI:

AKP yüzde 45,53

CHP yüzde 27, 88

MHP yüzde 15,2

BDP yüzde 4,04

CİHAN HABER AJANSI'NA GÖRE TÜRKİYE GENELİ SEÇİM SONUÇLARI:

AKP yüzde 43,31

CHP yüzde 25, 64

MHP yüzde 17,63

BDP yüzde 4,68

YSK'NIN KESİN SONUÇLARI İSE ŞÖYLE:

AKP yüzde 43,13

CHP yüzde 26,45

MHP 17,76

<< Önceki Haber Yerel seçimin net galibi CİHAN oldu! YSK doğruladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER