Erdoğan Borsa İstanbul'ın açılışında konuştu

Erdoğan Borsa İstanbul'ın açılışında konuştu.

Erdoğan Borsa İstanbul'ın açılışında konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Borsa  İstanbul'un, bu güç birliğinin, bu yeni dönemin İstanbul'u finans merkezi yapma  hedefini çok ciddi şekilde güçlendireceğine inandığını belirterek, ''New York  gibi Tokyo gibi Londra gibi İstanbul'un da finans merkezi olma vasfını, bu güçlü  borsa ile perçinleyeceğini umuyorum'' dedi.

         Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda İstanbul'un dünyanın en önemli  10 finans merkezinden biri olması yolunda, en önemli kurumlardan biri olacak  Borsa İstanbul AŞ'nin faaliyete başlaması dolayısıyla İstinye'deki merkezinde  gong töreni düzenlendi.

         Başbakan Erdoğan tören öncesinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa  Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sermaye Piyasası  Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş, Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa  İbrahim Turhan ve beraberindekilerle ''Osmanlı'dan Cumhuriyete Sermaye  Piyasamız'' sergisini gezdi.

         Erdoğan serginin ardından Babacan, Bağış, Ertaş ve Turhan ile Borsa  İstanbul'un ilk gongunu çaldı.

         Başbakan Erdoğan gongu çalarken, ''Borsa İstanbul'un tüm iktisadi  hayatımızın en önemli noktası olarak şu anda gongunu çalıyoruz'' dedi.
         Törende daha sonra Boğaziçi köprülerinden dalgalandırılan Borsa  İstanbul'un bayrakları ile seans salonunda başlayan işlemlerden görüntüler  katılımcılara ekrandan kısa süre gösterildi.
         Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Borsa İstanbul'un, ülkemiz  için, milletimiz için, ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan  temenni ederek, şunları kaydetti:
         ''Bugün, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve İstanbul Altın Borsası'nın  güç birliği ile oluşan ve vadeli opsiyon borsasının da katılımıyla ayrı bir güç  kazanan Borsa İstanbul'u  hep birlikte hizmete alıyoruz. Açıkçası, 140 yıl önce,  Dersaadet Tahvilat Borsası'nın kurulmasıyla başlayan Türkiye Sermaye Piyasaları  tarihinde çok önemli bir dönüm noktasına şahit oluyor ve bunun heyecanını  yaşıyoruz. İnşallah, önümüzdeki günlerde, İzmir Vadeli İşlem ve Opsiyon  Borsası'nın da katılımı artık resmen de gerçekleşecek. Hem sermaye  piyasalarımızın gelişimi hem ekonomimizin daha da büyümesi noktasında önemli bir  adımı atmış olacağız.''

         Bugün yaşanan heyecanın, bu tarihi güç birliğinin değişik anlamları  olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:
         ''Özellikle, bu güç birliğinin, bu yeni dönemin İstanbul'u finans merkezi  yapma hedefimizi çok ciddi şekilde güçlendireceğine yürekten inanıyorum. Yola  çıkarken böyle bir sözümüz vardı ve demiştik ki İstanbul Türkiye'nin tarihi  itibarıyla zaten bir finans merkeziydi, bunu bu dönemde resmen fiziki şartları  itibarıyla da oluşturacak ve bunun adımlarını atacağız.
         New York gibi Tokyo gibi Londra gibi İstanbul'un da finans merkezi olma  vasfını, bu güçlü borsa ile perçinleyeceğini umuyorum. İnşallah, borsamızın bu  yeni yapısı, 2023 hedeflerimizle de paralel olacak, bu hedeflere ulaşmamızda bizi  daha da hızlandıracak, motive edecektir.''
         
<< Önceki Haber Erdoğan Borsa İstanbul'ın açılışında konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER