Erdoğan'a eşlik etmemesinin altından bakın ne çıktı!

Son dönemde yaşanan riskli durum ve muhtemel kriz sebebiyle Bakan Davutoğlu’nun zorunlu zirveler haricinde Başbakan Erdoğan’ın çok uzun mesafeli uçuşlarına katılmadığı tespit edildi.

Erdoğan'a eşlik etmemesinin altından bakın ne çıktı!

  • Bakan Davutoğlu’nun Başbakan Erdoğan’ın uçuşlarına katılmadığı ortaya çıktı.
  • Amaç, her an bir krize gebe bulunan bölgedeki gelişmeleri daha iyi yönetmek. 
  • Davutoğlu, bu çerçevede Başbakan Erdoğan’ın dün akşamki Arjantin seyahatine katılmadı.

Ortadoğu’da son dönemde yaşanan riskli durum ve muhtemel kriz sebebiyle Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun zorunlu uluslararası zirveler haricinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çok uzun mesafeli uçuşlarına katılmadığı ortaya çıktı.

Mavi Marmara baskınında Erdoğan ile Davutoğlu’nun aynı anda Şili’de bulunması sebebiyle Ankara’nın bu yönde ilke kararı aldığı öğrenildi. Amaç, her an bir krize gebe bulunan bölgedeki gelişmeleri daha iyi yönetmek. Davutoğlu, bu çerçevede Başbakan Erdoğan’ın dün akşamki Arjantin seyahatine katılmadı.

Erdoğan, Davutoğlu ve birkaç başka kabine üyesi ile birlikte son iki gün G-20 Zirvesi’ne katılmak için geldiği Rusya’nın St. Petersburg kentindeydi. Zaman'ın haberine göre, Başbakan, 2020 Olimpiyat Oyunları’nın hangi şehirde düzenleneceğinin açıklanacağı toplantıya katılarak İstanbul’un adaylığına destek vermek için dün Arjantin’e doğru yola çıktı. Davutoğlu’nun bu seyahatte Erdoğan’a eşlik etmemesinin arkasında ise bir ilke kararının olduğu ortaya çıktı. İsrail’in 9 Türk’ü katlettiği Mavi Marmara baskını esnasında Erdoğan ile Davutoğlu Latin Amerika ülkelerinden Şili’deydi. Böyle büyük bir kriz esnasında iki ismin de Türkiye’den 18 saatlik uçuş mesafesinde olması Ankara’nın krizi yönetmesinde bazı sıkıntıları beraberinde getirdi. Konvoyun yola çıkış tarihi belli olmasına rağmen tedbirsiz davranan Ankara artık işi daha sıkı tutuyor. BM ve G-20 gibi uluslararası zirveler ile zorunlu programlar haricinde çok uzak programlara Erdoğan ile Davutoğlu birlikte katılmayacak.

Ankara’nın bu ilke kararı geçtiğimiz sene hemen işe yaradı. Erdoğan ile Davutoğlu G-20 Zirvesi’ne katılmak üzere 18 Haziran 2012’de Meksika’daydı. Erdoğan buradan ikili ziyaret için Brezilya’ya geçerken Davutoğlu geri dönmüştü. 22 Haziran’da Suriye bir Türk jetini vurduğu gün Davutoğlu Türkiye’de bulunuyordu. Erdoğan ise Brezilya’dan dönüşteydi. Bakan Davutoğlu olay üzerine hemen Genelkurmay ve MİT yetkililerinin katılımıyla güvenlik zirvesi yapmıştı.
<< Önceki Haber Erdoğan'a eşlik etmemesinin altından bakın ne çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER