Erdoğan'dan açıklama: İdam cezası geri mi geliyor?

Erdoğan, 6 yaşındaki Gizem'in öldürülmesinin ardından "Bu işin hakkı idamdır" dedi.

Erdoğan'dan açıklama: İdam cezası geri mi geliyor?

Son dönemde yaşanan çocuk cinayetleriyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "Çocuk tacizi ve cinayeti için idam konusunda çalışmamız var." dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

İDAM CEZASI

Son dönemde yaşanan çocuk cinayetleriyle ilgili bir soru üzerine Erdoğan, "Çalışmamız var. Adalet Bakanlığımızın çalışması var. Bu olaylar adeta idamlık olaylar. İdam gelmese dahi bu cezaların çok çok ağırlaştırılması noktasında benim talimatım var.  Ülkemizde AB süreciyle ilgili idamın kaldırılması nedeniyle bizim bir sıkıntımız var. Ama bu sıkıntının yerine ağırlaştırılmış müebbete varıncaya kadar düşünülecek bir süreçtir bu. Çünkü bu tür ölümler karşısında duyarsız kalmak mümkün değil. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Ağırlaştırılmış müebbet bizim gündemimizdedir" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ
Asla asla öyle bir şey bugüne kadar ne aramızda olmuştur ne de bizim kendi aramızda partimizi kurduğumuzdan bu yana istişare mantığımızda böyle bir şey söz konusu değildir. Biz her şeyi olgunlaştırırız. Ama şu anda tabi bu kendi aramızda idari konuda bir şey değil. Partinin kendi bünyesinde alacağı karar ayrı, bir de yıllar yılı beraber aynı ideallere gönül vermiş insanlar olarak böyle bir karar vermekte birlikte olacağız.







<< Önceki Haber Erdoğan'dan açıklama: İdam cezası geri mi geliyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER