Gündemi sarsacak bomba iddia!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, daha önce ‘Yer yok’ denilen devlet yurtlarındaki kapasitenin ani bir kararla 2 katına çıkarılmaya başlandığını belirtti. “AKP’li gençler, propaganda elemanı olarak yurtlara yerleştiriliyor” dedi.

Gündemi sarsacak bomba iddia!

CHP Grup Baş­kan­ve­ki­li En­gin Al­tay yap­tı­ğı açık­la­ma­da, dev­let yurt­la­rın­da iki, üç ve dör­der ki­şi­lik oda­la­rın iki ka­tı­na çı­ka­rıl­dı­ğı­nı söy­le­ye­rek, “2 ki­şi­lik oda­lar 4, 3 ki­şi­lik oda­lar 6, 4 ki­şi­lik oda­lar ise 8 ki­şi­lik oda­ya dö­nüş­tü­rü­lü­yor. Dev­let yurt­la­rın­da ka­lan öğ­ren­ci­le­rin ya­nı­na AKP mi­li­ta­nı dü­ze­yin­de­ki genç­ler, pro­pa­gan­da ele­ma­nı ola­rak yer­leş­ti­ril­me­ye baş­lan­dı. Yurt­la­rın ka­pa­si­te­si bu ka­dar ar­ta­cak­sa, yıl­lar­dır öğ­ren­ci­ler ni­ye pe­ri­şan edil­di. Nor­mal pro­se­dü­re gö­re, Kre­di Yurt­lar Ku­ru­mu­’na öğ­ren­ci­ler baş­vu­ru ya­pı­yor, yurt çık­ma­yan­la­ra ye­dek nu­ma­ra ve­ri­li­yor. Ye­dek nu­ma­ra ve­ri­len öğ­ren­ci­le­rin ye­ri­ne ise şim­di AKP mi­li­tan­la­rı dev­let yurt­la­rı­na yer­leş­ti­ri­li­yor. Bu öğ­ren­ci­le­rin ‘Al­la­h’­ın iz­niy­le si­zin­le bir yo­la çık­ma­ya gel­di­k’ di­ye­rek di­ğer öğ­ren­ci­le­re si­ya­si pro­pa­gan­da yap­tık­la­rı du­yum­la­rı ge­li­yo­r” de­di.

MEC­LİS GÜN­DE­MİN­DE

Bugün gazetesinin haberine göre Al­tay, dev­let yurt­la­rı ile il­gi­li bu ge­liş­me­le­ri, ya­zı­lı so­ru öner­ge­si ile Mec­lis gün­de­mi­ne de ge­tir­di. Al­tay, Genç­lik ve Spor Ba­ka­nı Ça­ğa­tay Kı­lı­ç’­ın ya­nıt­la­ma­sı is­te­miy­le ver­di­ği öner­ge­de “Son bir haf­ta­da dev­let yurt­la­rı­na yer­leş­ti­ri­len öğ­ren­ci­le­re si­ya­sal pro­pa­gan­da yap­ma ta­li­ma­tı ver­di­niz mi­” di­ye sor­du.

"YÜZDE 70'İ POTANSİYEL TEHLİKELİ GÖRÜYOR"

Engin Altay, Başbakan Erdoğan’ın son dönem söylemine ve ruh haline dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Başbakan’ın kin ve intikam duygusu Başbakan’ın sonunu hazırlayacak. Dünyada hiçbir başbakan ‘biz ve onlar’ demez. Bunu diktatörler der. Kendisine yandaş olmayanı potansiyel tehdit görüyor. Türkiye’nin yüzde 70’ini potansiyel tehdit görüyor. Biz ve onlar söylemi ile Türkiye’de adeta iç savaş ortamına zemin hazırlamaya çalışılıyor. Gezi ile ilgili ses kayıtlarına (Muammer Güler kaydı kastediliyor) bakılırsa, Başbakan’ın gerginleştirici, kutuplaştırıcı, kamplaştırıcı dili ve tutumu uzun süredir ısrarla sürdürdüğü görülüyor. İç barışımızı olumsuz etkileyecek çabalar, tüm yaşananlar. Devlet artık hukuk devleti olmaktan çıktı. Devletin hukuk devleti olma özelliği ortadan kalktıysa o ülke iç savaş eşiğinde demektir. 30 Mart seçimi bunun için önemlidir. Türkiye, hukuk devleti mi diktatörlük mü seçimi yapacaktır.”

<< Önceki Haber Gündemi sarsacak bomba iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER