İstanbul adaylığına göz kırptı

Gezi Parkı eylemlerine değindiği konuşmasında, buradan edindikleri deneyimleri yerel seçimlere taşıyacaklarını söyledi.

İstanbul adaylığına göz kırptı

 Yerel seçimlerde İstanbul’un yönetimine aday olacağı konuşulan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den, adaylık için olumlu sinyal geldi. Konuşmasında Gezi olaylarının gücüne değinen Önder, yerel seçimlerde İstanbul adaylığına göz kırparak, İstanbul’un yeni belediye başkanı’nın HDK’lı (Halkların Demokratik Kongresi) olacağını iddia etti.

Partisinin İstanbul İl Örgütü'nün 2. Olaganüstü Kongresi’nde konuşan Önder, Gezi olaylarına değindi. Buradan kazandıkları deneyimleri yerel seçimlere taşıyacaklarını söyleyen Önder şunları söyledi:

"Gezi demek halkların demokratik kongresi demek. Biz bu süreçten ders çıkardık. Barışın da toplumsal mücadelenin nasıl yapılacağına dair çok muazzam deneyim kazandık. Bu deneyimi hep birlikte yoldaşlarımızla beraber yerel seçimlere taşıyacağız. İstanbul Belediye Başkanı kenti yönetemiyor. Diğerlerine bakıyoruz. Meğer onlar da sermaye sahiplerine bakıyorlarmış. kendi kendilerini kendi çalışmalarında birinci çıkarıyorlar. Eğer sağlam durursak önümüzdeki yıl İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı HDK’li olacaktır."


SARIGÜL'E CİDDİ RAKİP OLACAK İDDİASI

CHP'de İstanbul adaylığı için en çok öne çıkan isim ise Mustafa Sarıgül.  Kulislerde Sırrı Süreyya Önder'in Sarıgül'e karşı ciddi rakip olacağı iddiası konuşuluyor...
<< Önceki Haber İstanbul adaylığına göz kırptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER