İşte İdris Naim Şahin’in kurduğu partinin adı

Ak Parti eski Milletvekili ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in basın toplantısı düzenleyeceği otel, rezarvasyonunu iptal etti.

İşte İdris Naim Şahin’in kurduğu partinin adı

Eski İçişleri Bakanı ve Ordu Bağımsız Milletvekili İdris Naim Şahin'in de içerisinde yer aldığı 'Değerler Hareketi', Millet ve Adalet Partisi'nin (MİLAD) kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdi.

Siyasi parti kurmak amacıyla İçişleri Bakanlığına başvuruyu müteşebbis heyet adına Demokraside Birlik Vakfı ve İnsani Değerler Derneği Genel Başkanı Mehmet Bozdemir yaptı. Başvuru sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Bozdemir, "Bugün Türk siyasi hayatımıza Millet ve Adalet (MİLAD) dediğimiz yeni bir siyasi bir partiyi kurmuş bulunuyoruz ve şu an İçişleri Bakanlığına bildirgemizi teslim ederekten tüzel kişilik kazanmış bulunuyoruz. Milletimize hayırlı olsun." dedi.

Siyaset kurumu iktidarı ile muhalefeti ile ülkeyi yönetemez hale geldiğini belirten Bozdemir, ülkede ciddi manada birlik ve beraberliğin bozulduğunu, ülkede demokrasi, hukuk ve ahlakın askıya alındığını söyledi. Bozdemir, "Mevcut hükümet artık yönetme kabiliyetini kaybetmiştir. Bunu her gün olan olaylarla rahatlıkla görebiliyoruz. Partimizin adı Millet ve Adalet Partisi, millet burada bize kaybettiğimiz birliğimizi ve beraberliğimizi ifade ediyor. Tekrar millet olmanın güzel vasfını tekrar kazanırız diye milleti koyduk. Adalet ise en çok hırpalanan, maalesef toplum içerisinde adalete karşı olan güven tamamen sarsılmış durumda. Millet ve adalet dememizin sebebi de Türk siyasi hayatında inşallah bir milat olmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.
ŞAHİN'İN PARTİSİNE OTEL ENGELİ
Bugün yeni partisinin ismini ve kurucu listesini açıklamaya hazırlanan Şahin, bugün Ankara Rixos Otel'de saat 16.00'da bir basın toplantısı yapacaktı. Ancak Rixos Oteli Şahin'e son anda rezarvasyonu iptal ettiğini bildirdi.

Hürriyet'in haberine göre, bugün yeni partinin kurucular kurulu listesini İçişleri Bakanlığı'na verecek olan İdris Naim Şahin, saat 16.00'da da bir basın toplantısı yaparak partisinin ismini ve hedeflerini açıklayacaktı. Basın toplantısı için Meclis'in tam karşısında bulunan Rixox Oteli seçilmişti.

Son anda gelen bu iptal kararını hükümet çevresinden gelen baskıya bağlayan İdris Naim Şahin'in ekibi, toplantının yine aynı saatte Sıhhiye'deki Sürmeli Oteli'nde yapılacağını duyurdu. Demokraside Birlik Vakfı ve İnsani Değerler Derneği Genel Başkanı Mehmet Bozdemir bu konuda yaptığı açıklamada, "Yeni Türkiye'de neler oluyor görün." şeklinde tepki gösterdi. Rixos Oteli ile daha önceden anlaşma yaptıklarını kaydeden Mehmet Bozdemir, "Bugün orada toplantımız olacaktı. Akşam bize bu otel rezervasyonumuzun iptal edildiği bildirildi. Biz de mecburen toplantımızı yine aynı saatte Sıhhiye'deki Sürmeli Oteli'ne aldırmak zorunda kaldık, hepinizden özür diliyoruz. Yeni Türkiye'de bunlar oluyor." dedi.

 
<< Önceki Haber İşte İdris Naim Şahin’in kurduğu partinin adı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER