Kamalak'tan Başbakan'a sert tepki

'Usulsüzlükleri örtmek için düşman ihdas ediyor'

Kamalak'tan Başbakan'a sert tepki

Saadet Partisi (SP) lideri Mustafa Kamalak, Başbakan Tayyip Erdoğan’a Diyarbakır’dan seslendi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, dershaneler konusunda Başbakan’ın tehdit edildiğini ileri sürdüğünü hatırlatan Kamalak, “Tehdit edenler kim? ‘Adını vermem’ diyor. Öyle şey mi olur? Devlet yöneticiliği ciddiyet ister. Yoksa iftira oluyor.” dedi. İnternete düşen ses kayıtlarını Cemaat’in çıkardığı iddiasıyla ilgili soruya da “Delil var mı? Başbakan, usulsüzlükleri örtmek için düşman ihdas ediyor.” cevabını verdi.

Mustafa Kamalak, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aday tanıtma programına katıldı. Program öncesi gazete ve ajansların temsilcileriyle bir araya gelen Kamalak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, hükümetin dershaneler üzerinden tehdit edildiği iddiasının sorulması üzerine Kamalak, önemli açıklamalarda bulundu. Hukukçu kimliğiyle bilinen Kamalak, “Devlet adamı bin düşünse bile bir konuşma hakkına sahip değildir. Kaldı ki AK Parti hükümetinin çıkarmış olduğu kanun, ‘Bir suça muttali olan görevli, o suçu derhal ilgili makamlara bildirmek zorundadır’ şeklinde. Şimdi bu ülkede bir başbakan yardımcısı diyor ki, ‘Bize 6-7 kişi geldi, ‘elimizde kasetler var’ dedi, Başbakan’ı tehdit etti.’ Öyleyse sayın başbakan yardımcısının yapacağı ilk şey onlar odadan çıkmadan düğmeye basıp, orada tutuklanmasını sağlamaktı. Yoksa iftira oluyor. Bakın Başbakan tehdit ediliyor. Tehdit edenler kim? Yok. ‘Adını vermem’ diyor. Öyle şey mi olur? Devlet yöneticiliği ciddiyet ister. Ortada bir tehdit varsa, ciddiyse bunun gereğinin yapılması lazım. Toplumu germeyelim.” diye konuştu.

    SP liderine, Başbakan Tayyip Erdoğan ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e ait olduğu iddia edilen ses kaydı da hatırlatıldı. Kamalak, “Yargıya müdahale kabul edilemez bir durumdur. Bakın hoşumuza gider gitmez, yargı bağımsız olmalı. Eksiklikler ve yanlışlıklar varsa bunu düzeltme yolları belli, böyle sözlü müdahalelerle değil. Yargıya müdahale, açıkçası Anayasa’ya aykırıdır, kabul edilemez bir durumdur. Çünkü Anayasa’nın hemen başlangıç maddelerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuvvetler ayrılığı ilkesini benimsemiştir. Yasama, yürütme ve yargı. Yasamanın başkanı TBMM başkanıdır. Yürütme organı uygulayacak, yargı ise denetleyecektir. Başbakan, yürütmenin başıdır. Bu üç birim, birbirinden anayasayla ayrıldığına göre, buradaki birimin buna müdahale etmesi yani yürütmenin yargıya müdahale etmesi açıkça Anayasa’ya aykırıdır.” ifadelerini kullandı.

İSTİKLAL SAVAŞI’NI KİME KARŞI YAPIYORSUNUZ?

Bir gazetecinin, internete düşen ses kayıtlarıyla ilgili sorusuna ise, “Ben bunları üzüntü ile karşılıyorum. Türkiye, bir türlü gerçek gündemine dönmedi. İçi boş söylemlerle Türkiye’yi meşgul ediyor. Türkiye’nin gerçek gündemi işsizliktir, buna bağlı olarak yoksulluk ve gelir dağılımındaki adaletsizliktir. Kasetlerin Cemaat tarafından çıkarıldığı konusunda gerçekten elimizde deliller var mı? O da şüpheli bizim kanaatimize göre. Başbakan birtakım usulsüzlükleri örtmek için bir düşman ihdas ediyor. Ortada kasetler var ama failleri kim?” cevabını verdi. Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı’nın, “Paralel devlet diye bir şey olmaz. Devlet tektir.” dediğini hatırlattı. Kamalak, “Bunu kim söyledi? Gümrük Bakanı’mız. Başbakan’ımızın mesai arkadaşı, Bakanlar Kurulu üyesi. Önceki gün bir haber vardı, gümrükte paralel yapıdan söz edildi. Yine aynı bakanımız ‘Benim bakanlığımda öyle bir paralel yapılanma yok’ dedi. Bülent Arınç Bey’e sordular. Kendisi, ‘Paralel yapıya yönelik bir soruşturma yok’ dedi. Bir atasözü var; bin düşün bir söyle. Sayın Başbakan’ımız yeni bir istiklal mücadelesinden bahsediyor. Kiminle savaşıyoruz, düşmanlarımız kim? Avrupa ile mi savaşacağız? Bu milletin evlatlarını birbirine mi kırdıracağız? Olamaz, olamaz.”
<< Önceki Haber Kamalak'tan Başbakan'a sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER