Kılıçdaroğlu'ndan 'Anadil' açıklaması!

CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Anadilin öğrenilmesini destekliyoruz ancak eğitim dilinin Kürtçe olmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Anadil' açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, Finans Kulüp tarafından düzenlenen 'Küresel Ekonomik Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisi, Tespitler, Değerlendirmeler' adlı toplantıya katıldı.

Yeni anayasa çalışmalarına, 12 Eylül yasalarını kaldırmakla başlanması gerektiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu anadilde eğitim talepleri için de "Anadilde eğitimi doğru bulmuyoruz" dedi.

"ANADİLDE EĞİTİMİ DOĞRU BULMUYORUZ"

Kılıçdaroğlu, anadil özgürlüğünü desteklediklerini ama Türkçe dışındaki anadillerde eğitimleri doğru bulmadıklarını açıkladı. Kılıçdaoğlu, "Kişiyi bulunduğu kültürden koparmamız mümkün değil. Ülkemizdeki kültürler zenginliklerimizdir. Nasıl Karadeniz'de horon bizimse, Şanlıurfa'daki halay da bizim. Diller farklı olsa bile türküleri dinleyebiliyoruz. Dil konusunda anadil yasağı vardı bir dönem. Bu yasağın kalkması için ilk teklifi veren CHP'dir. Herkes dilini özgürce kullanmalı. Anadil eğitimi konusunda anadilin öğrenilmesini destekliyoruz. Ama eğitim dilinin Kürtçe olmasını doğru bulmuyoruz." diye konuştu
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan 'Anadil' açıklaması! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER