Kılıçdaroğlu'ndan sert mesaj

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda konuştu!

Kılıçdaroğlu konuşmasında, "CHP elitist bir parti diyorlar. Elitlere saygım var, aydındır. Ama bir elitistler var. Rakı sofralarında Türkiye’yi kurtarırlar. Bunlardan partiyi temizleyeceğim. Bunu herkes iyi bilsin. Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil" ifadelerini kullandı.

"SAĞA KAYMADIK ÇÜNKÜ..."

Kemal Kılıçdaroğlu, başta diğer genel başkan adayı Muharrem İnce olmak üzere, kendisine yapılan "sağa kaydı" eleştirilerine yanıt verdi. 

CHP'nin yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasını, siyasi partiler yasasının değiştirilip, lider sultasının kaldırılması için mücadele ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "CHP sağa mı kaydı? yok böyle bir şey. CHP, tarihi misyonu çerçevesinde her nerede duruyorsa, yine orada duracaktır" dedi. 

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu; Hangi CHP Genel Başkanı Deniz Gezmiş'in mezarını ziyaret etti. Üç fidana sahip çıktım ben. onların mezarına gidip karanfil koydum. Bizim devrimciliğimiz kağıttan devrimcilik değil. Bizim devrimciliğimiz yürek ister, yürek...

"Sağa kaydı" eleştirilerine karşılık Kılıçdaroğlu, "Baskıcı devlet karşı çıktım, her zaman karşı çıkacağım. Vatandaşın hesap soran değil, vatandaşına hesap veren devleti savunduk biz. Bu mu sağcılık? İş güvenliğine sahip çıktık, Van'daki depremzedelerle destek olduk, taşeronlaşmaya karşı çıktık, emekliliklerin haklarını savunduk ve bütün bunları yapınca, ben sağa mı kaydım?" şeklinde konuştu. 

"BELEDİYE BAŞKANLARIMA TALİMAT VERDİM...."

Kılıçdaroğlu konuşmasında inanç özgürlüğüne de özel vurgu yaparak, "Kimliğe ve inanca sahip çıkmak, sağa kaymak değildir. her kimliğe ve inanca sahip çıkacağız. camide, kilisede, havrada, cemevinde ibadet eden tüm vatandaşlarım. Belediye başkanlarıma talimat verdim; bölgelerindeki tüm ibadet yerlerini tertemiz yapacaklar" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Beni iyi dinleyin... Partili arkadaşlarım beni iyi dinleyin. Yurttaşlarım beni iyi dinleyin. Diyorlar ki CHP Atatürk’ü dışladı, CHP elitist parti… Ben de diyorum ki CHP çağdaş, yiğit bir partidir. CHP’nin genlerinde Kuva-yı Milliye vardır.

Bir ülkeyi yönetirken ya ülkeyi ileriye taşırsınız ya da geriye götürürsünüz. İçinde yaşadığımız tablo Türkiye’nin çağdaşlıktan kopuşudur.

İnce ‘ikinci büyük devrimi yapacağız’ dedi. CHP 3 büyük devrimin altında imzası olan partidir.

1-CHP cumhuriyeti kuran partidir.
2- 1946’da çok partili rejimi getiren partidir.
3- 1970’lerde sosyal demokrasiyi getiren partidir.

CHP şimdi dördüncü devrime hazırlanıyor.

CHP sağa kaydı diyorlar.  12 Eylül darbe hukukuna açıkça karşı çıkan parti CHP’dir. Şimdi biz sağa mı kaydık. Yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasını savunan parti CHP’dir. Şimdi biz sağa mı kaydık.

“AKP’Lİ SAVCILAR FEZLEKEMİ GÖNDERDİLER” 

Ankara’ya gelmeden önce AKP’li savcılar fezlekemi gönderdiler. Çıkıp fezlekenin karşısında ‘’Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz’’ diyen de benim.

BANA ÇALIŞAN ADAM LAZIM, RAKI SOFRALARINDA KONUŞAN ADAM DEĞİL”

CHP elitist bir parti diyorlar. Elitlere saygım var, aydındır. Ama bir elitistler var. Rakı sofralarında Türkiye’yi kurtarırlar. Bunlardan partiyi temizleyeceğim. Bunu herkes iyi bilsin. Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil.
Elitizmi reddediyorum. Dersimli Kemalim, devrimci Kemalim. Bir cumhuriyet çocuğuyum ben. İnsanıma aşığım ben.
Dersim’in köyünde bir Aralık ayında doğdum. 7 kardeşiz. En büyük ablam okuma yazma bilmez. Annem de okuma yazma bilmiyor. Babam küçük bir memur. Yedi kardeşten üniversiteye giden tek benim. Haram lokma yemedim. Helalin peşinde oldum. Kitabımda hırsızlık, kul hakkı yemek yok.

“DÜNE KADAR SUSTUM…”

Kılıçdaroğlu seçildi, çok demokrattı şimdi baskıcı olmaya başladı. Kimse demokrat dersi vermesin, kimse de kusura bakmasın. Demokrasinin de disiplinin de ne olduğunu bilirim. Düne kadar sustum. Sabah mikrofonu gören koşa koşa gidip CHP’yi eleştirirse kimse kusura bakmasın buna izin vermeyeceğim.

Benim genel başkanlığım zamanında o tüzük değişikliği olmasaydı yeni bir genel  başkan adayı çıkamazdı.
Ben genel başkan adayları çıksın diye çaba harcıyorum. Ben bu yarışın bütün koşullarını hazırladım.

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan sert mesaj Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER