Koç, HSYK seçimleri üzerinden AKP'ye yüklendi

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, HSYK üyeliğine dair seçimlere yönelik tartışmalara ilişkin konuştu.

Koç, HSYK seçimleri üzerinden AKP'ye yüklendi

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, HSYK üyeliğine dair seçimlere yönelik tartışmalar için "Yani AKP kendi kafasına göre, kendi meşrebine göre hakim, savcı ayarlamakta güçlük çekiyor. Mevcutlar zaten şuanda 17 - 25 Aralık’ı örttüler, takibattan çıkarttılar. Bu iş bitmedi, bitmeyecek." dedi.
    
Geçen HSYK seçimlerinde Ardahan’dan Edirne’ye kadar bilhassa az sayıda hakim ve savcının bulunduğu yerlerde bu nasıl bir demokrasi anlayışıysa aynı AK Parti’de tarif ettikleri gibi blok liste uygulamasının, HSYK seçimlerinde de bütün Türkiye’de blok liste uygulamasına dönüştüğünü hatırlatan Koç, şöyle devam etti: 

"Sonra yaşanan süreci, sıkıntıları da biliyorsunuz. Bu süreçte nasıl bir şekillenme olacak. Değişik yargı kuruluşlarının, sendikalarının, birliklerinin açıklamalarını görüyorsunuz. Yani AKP kendi kafasına göre, kendi meşrebine göre hakim, savcı ayarlamakta güçlük çekiyor. Mevcutlar zaten şuanda 17 - 25 Aralık’ı örttüler, takibattan çıkarttılar. Hiç kimse aklının bir ucuna getirmesin. Şuanda Cumhurbaşkanı sıfatıyla yurtdışında bulunan Sayın Recep Tayyip Erdoğan göğsünü gere gere takipsizlik kararı verildi bu iş bitti. Bu iş bitmedi. Sen yaşadığın sürece bu iş bitmeyecek. Bugün talimatla kapatabilirsiniz, bugün talimatla elinizdeki güçle örter gibi gözükebilirsiniz. O takibattan kurtulamayacaksınız. O sizin arkanızdan gölgeniz gibi sizi takip edecek. Onun HSYK nasıl yapılanacak göreceğiz. Bence meslek etiğini, bağımsız yargı kavramını, yargıç teminatını, adil savunma hakkını, evrensel hukukun hukuk devleti kapsamında ele alındığı bütün noktaları özümseyen, bunları bir vesayet sisteminin esiri olmadan yapacakları göreve yansıtacak olan kadroların işbaşına gelmesini bizlerde arzu ediyoruz. Mücadele o boyutta. Daha hala elimizde kalanlarla biz bize bağlı bir yargı parçası oluşturabilir miyiz gayretleri var. Bunlar sırıtıyor. Ne 17-25 Aralık kapandı ne diğer süreçler unutuldu. Bunların hepsini Allah ömür verirse, yaşarsak hep beraber göreceğiz veya bizden sonraki kuşaklar görecekler bu hesapların sorulacağını."

CİHAN
<< Önceki Haber Koç, HSYK seçimleri üzerinden AKP'ye yüklendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER