'Soruşturmayı Başbakan mı yönetiyor?' denmesine neden oldu

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yapan polislere yönelik sahur vakti yapılan operasyon Başbakan Erdoğan'a soruldu. Erdoğan bu cevabı ise kafaları karıştırdı...

'Soruşturmayı Başbakan mı yönetiyor?' denmesine neden oldu

Başbakan Erdoğan grup toplantısında yaptığı konuşmasında, sahur vakti polislerin evine yapılan baskınlarla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmayıp 'operasyonlar bağımsız yargı tarafından yürütülüyor' süsü vermek istedi. Erdoğan daha önce de Başbakanlıktaki böcek operasyonuyla ilgili gözaltına alınan polisler hakkında soruşturma sırasında bir açıklama yapmamış, 'yargı tarafsız şekilde işliyor' süsü vermek istemiş, fakat savcının gözaltına alınanları salıvermesinin ardından söz konusu savcı hakkında ağır ithamlarda bulunmuştu. Polislere yapılan sahur baskınıyla ilgili de yine benzer bir tepki gösteren Erdoğan, grup toplantısı sonrası esas fikrini ağzından kaçırdı. Meclis kulisinde bir gazetecinin 'operasyon başka alanlara sıçrayabilir mi' şeklinde soru sormasına Erdoğan'dan "tabi tabi" şeklinde bir cevap geldi. 

Adli makamların yürüttüğü bir operasyonla ilgili Yürütmenin başı olan Başbakan Erdoğan'ın böyle bir cevap vermesi ve operasyonun farklı alanlara sıçrayacağını söylemesi, "Operasyonu Başbakan mı yönetiyor" sorusunu akıllara getirdi. 

"ALTYAPI OLUŞTURULUYOR" DEMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Başbakan Erdoğan geçtiğimiz aylarda bu konuda "Altyapı oluşturuluyor" demiş, Sulh Ceza Mahkemeleri'nin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması sürecinde de "Şimdi yaptığımız bazı yasal düzenlemeler var Cumhurbaşkanı'nın önünde. Onaylanınca hızlı adımlar atılacak. Bir proje geliştiriyoruz. O bitince süreç hızlanacak. Binlerce dava açacağız" demişti.

Başbakan Erdoğan dün de "Şimdi yargı süreci başlıyor, Sulh Ceza Hakimleri bu süreci götürecek" diyerek yaklaşan operasyonu dile getirmişti.

<< Önceki Haber 'Soruşturmayı Başbakan mı yönetiyor?' denmesine neden oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER