"Fidan'ın siyasi tercihi kurumu partinin aracı gibi kullandığının itirafıdır"



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Hakan Fidan döneminde MİT'in parti teşkilatı gibi çalıştığını ifade ederek,"İlk kez bir MİT mensubu siyasete girişte bir tercih kullanıyor. Bu siyasi tercih aslında bugüne kadar bu kurumu bir siyasi partinin aracı olarak kullandığının bir itirafıdır." dedi.

Partisinin il kongresine katılmak üzere Trabzon'a gelen Oktay Vural, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekilliği için görevinden istifa etmesini değerlendirdi. Vural, basın mensuplarının sorusu üzerine MİT'in Hakan Fidan döneminde çok yara aldığını belirterek, "Hakan Fidan'ın aslında isminin ilk geçtiğinde istifa etmesi gerekiyordu. Maalesef MİT bu dönem içerisinde toplum tarafından eleştirilen bir çok icraata muhatap olmuştur. Fişleme, dinleme, izleme PKK ile Oslo'da görüşme gibi. Kendilerine hukukun vermediği şekilde siyasi görüşmeleri yapma. Tüm bunların mimarı Hakan Fidan'dır. Fidan döneminde MİT, bir partinin teşkilatı gibi çalışmıştır. Milli İstihbarat Teşkilatı çok büyük bir yara almıştır onun döneminde. İlk kez bir MİT mensubunun siyasete girişte bir tercih kullanması. Bu siyasi tercihin aslında bu güne kadar bu kurumu bir siyasi partinin aracı olarak kullandığının bir itirafıdır." dedi.

AK Parti'yi devleti istihbarat devleti haline dönüştürmekle suçlayan Vural, "AK Parti devletimizi bir muhaberat bir istihbarat devleti haline dönüştürmek istiyor. Diktatörlüklerde hukuk devletinin olmadığı yerlerde istihbaratın başındakiler çok etkili noktalara gelirler. Bu yaklaşım bu zihniyeti, açıkçası deşifre etmiştir. Elbette böyle bir muhaberat devletini yönetmek için de elbette, istihbarattan bu tip işlerden anlayan birisini siyaseten getirmek istemeleri bu zihniyeti deşifre etme açısından önemlidir. Önemli olan milletin vekili olmaktır. Kendisi bu bürokratik oligarşik yapılanmanın bir temsilcisi olarak kendisine bir siyasi dokunulmazlık imkânı veriyor." ifadelerini kullandı.

Vural, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın 7 Şubat 2012'de ifadeye çağırıldığı, 7 Şubat 2015 tarihinde milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa ettiği ve genel seçimin de 7 Haziran 2015'de olması nedeniyle Fidan'ın hayatında 7 rakamının bir yeri olup olmayacağına dair soru üzerine şunları söyledi: "İstifa için geceyi niye bekliyorlar, günün başlangıcında yapsaydılar. Dolaysıyla bu 7 rakamında neden takıldı, bilmiyorum. 7 başlı şamdandan mı esinlendiler bilmiyorum. 7 başlı ampul varken, 7 başlı menorah İsrail devleti simgesi ondan mı esinleniyorlar onu da milletimizin takdirine bırakıyorum."

CİHAN
<< Önceki Haber "Fidan'ın siyasi tercihi kurumu partinin aracı gibi kullandığının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER