Putin, ABD ziyareti sonrası Güvenlik Konseyi'ni acil topladı


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, New York'ta BM Genel Kurul toplantıları ve ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı zirve sonrası döndüğü Moskova'da Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

Kremlin Danışmanı Dmitri Peskov yaptığı kısa açıklamada görüşmede terör ve aşırılıklarla mücadelenin ele alındığını söyledi. Peskov, "Toplantıda Başkan Putin'in New York görüşmeleri ile bağlantılı olarak aşırılık ve terörlü mücadele konuları ele alındı…" dedi.

Olağanüstü toplantıya Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, parlamentonun alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin, üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, Federal Güvenlik Konseyi Direktörü Aleksandr Bortnikov, Kremlin İdaresi Başkanı Sergey İvanov, İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Dış İstihbarat Servisi Başkanı Mihail Fradkov katıldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in ABD'de yaptığı açıklamalarda Suriye'de terörle mücadele çerçevesinde hava operasyonlarına katılabileceğini açıklaması sürpriz oldu. Terör örgütü IŞİD'le mücadele edilmediğini düşünmeyen Moskova, Suriye hükümeti ve Kürt milis güçlerine yeni silahlarla destek verilmesi gerektiğini belirtiyor. Rusya Savunma Bakanlığı istihbarat paylaşımı ve sonrasında operasyonların koordinasyonu için Bağdat'ta İran, Irak ve Suriye'nin katılımı ile yeni bir merkez oluşturuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Putin, ABD ziyareti sonrası Güvenlik Konseyi'ni acil topladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER