Putin: Ay'ın altında hiçbir şey kalıcı değil, Türk halkıyla ilişki kesmeyeceğiz


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk hükümetiyle yaptıkları gibi Türkiye halkıyla ilişkilerini kesmeyeceklerini söyledi. "Öncelikle Türkiye, Avrupa değil. İkinci olarak, daha önceki konuşmamda da zaten söyledim ve şimdi burada bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Türk halkı bizim dostumuzdur ve Türk halkı ile ilişkilerimizi tamamen kesmek istemiyoruz. Türk hükümeti ile ilişkilerimize gelince; Ay'ın altında hiçbir şey kalıcı (sonsuz) değildir." dedi.

Vladimir Putin, Rus Rossiya 1 kanalı tarafından hazırlanan 'Miroporyadok' (Dünya Düzeni) adlı bir belgesele röportaj verdi.

BREJNEV'E AİT CÜMLEYLE CEVAP VERDİ

Putin, bugün yayınlanan belgeselde yaptığı konuşmada Türkiye ile ilişkilere de değindi. Putin, "Öncelikle Türkiye, Avrupa değil. İkinci olarak, daha önceki konuşmamda da zaten söyledim ve şimdi burada bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Türk halkı bizim dostumuzdur ve Türk halkı ile ilişkilerimizi tamamen kesmek istemiyoruz. Türk hükümeti ile ilişkilerimize gelince; Ay'ın altında hiçbir şey kalıcı (sonsuz) değildir." dedi.

Putin, Türkiye yönetimiyle ilgili kullandığı "Ay'ın altında hiçbir şey kalıcı (sonsuz) değildir" ifadesi, ünlü Rus devlet adamı Brejnev'e ait bir ifade olarak biliniyor. Brejnev'in, 1978 yılında Çinlilerle ABD'lerin, Tayvan konusunda yaptıkları bir görüşmeye ilişkin değerlendirme yaparken, ABD'nin eninde sonunda Tayvan'ı Çin'e teslim edeceğini söylediği ve ardından da "Ay'ın altında hiçbir şey kalıcı (sonsuz) değildir" dediği naklediliyor.

ABD VE S. ARABİSTAN İLE ÇALIŞMAK BİZİM İÇİN KOLAY

Rusya yönetiminin, Suriye'de bir çözüm konusunda ABD ve Suudi Arabistan ile çalışmayı kolay bulduğunu söyledi.

Putin, "Suriye'deki kriz konusunda, Başkan Esed ve Amerikan tarafı ile birlikte çalışmak bizim için kolay. Ve kısa sure önce Başkan (Barack) Obama ile görüştüm. Suudi Arabistan'daki dostlarımız ve diğer Arap ülkeleriyle de görüştüm." dedi.

AVRUPA İLE ÇABALARI BİRLEŞTİRMEYE HAZIRIZ, YAPTIRIMLAR KARŞISINDA SOMURTMAYACAĞIZ

Programda AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar için de konuşan Putin, "Avrupa yaptırımları karşısında Rusya somurtmayacak" dedi. Putin, terörle mücadele ile ekonomik ve siyasi alandaki çabalarını Rusya ile birleştirmelerinin, Avrupa ülkelerinin çıkarına olacağını kaydetti.

Putin, "Ülkeler arasındaki ilişkilerde çıkarlar var. Terörle mücadele ile ekonomik ve siyasi alandaki çabalarını Rusya ile birleştirmeleri, Avrupa ülkelerinin çıkarına olur. Çabalarının Rusya ile birleştirin. Bu çalışmaya hazırız, biz açığız ve yaptırımlar karşısında yüzümüzü somurtmayacağız. Hepsini memnuniyetle karşılayacağız." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Putin: Ay'ın altında hiçbir şey kalıcı değil, Türk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER