Putin: Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonları geçici


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran'ın başkenti Tahran'daki temasları çerçevesinde Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ile bir araya geldi. Putin, bu görüşmede yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarının geçici olduğunu, operasyonların Suriye ordusunun 'teröristlere karşı mücadelesi ile ilgili olduğunu' söyledi.

Tahran'dan Berdimuhammedov ile ikili bir görüşme gerçekleştiren Vladimir Putin, Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarının geçici olduğunu; Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarının Suriye ordusunun 'teröristlere karşı mücadelesi ile bağlantılı' olduğunu kaydetti. Putin, Türkmen liderle yaptığı görüşmede "Bu operasyonlar sonsuza kadar sürmeyecek. Başından beri bunların geçici olduğunu söylüyorum. Bu (operasyonlar) Suriye Ordusu'nun terörist grupları bastırması ile ilgili." dedi.

Putin, Suriye krizinin çözülmesinde kullanılan yöntemlerin siyasi olduğunu ve siyasi kalacağını dile getirdi. Putin, bu konuları İran liderleri ile de görüştüğünü aktardı.
CİHAN
<< Önceki Haber Putin: Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonları geçici Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER