PYD Eş Başkanı Abdullah, "Moskova'da ofis" iddialarını doğruladı


PKK'nın Suriye kolu PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Rusya'da Suriye Kürtlerini temsilen ofis açılacağı yönündeki iddiaları doğruladı.

Interfax'a konuşan Abdullah, "Rusya yönetimi ile işbirliğimizin geliştirilmesi için bunun gerekli olduğunu düşünüyorum." dedi.

Kommersant gazetesi, PYD'nin Rusya'da ofis açma planları olduğunu, PYD'li yetkilerine yarın Rusya Dışişleri Bakanlığı'nda Suriye operasyonlarında işbirliği ve Rusya'da ofis açılması ile ilgili konuları ele alacaklarını yazmıştı.

Rusya'da Suriye Kürtlerini temsilen bir ofis açılmasının Rusya ve Suriye Kürtlerinin pozisyonlarının yakınlaşmasına katkı sağlayacağını savunan Abdullah, "Farklı konularda çok daha hızlı karar alma imkanları da ortaya çıkabilir." ifadelerini kullandı.

Suriye Kürtleri delegasyonunun Moskova ziyaretleri sırasında Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile de bir araya geleceği bilgisini paylaşan Abdullah, "Önümüzdeki iki gün için çok yoğun bir görüşme takvimiz var. Dışişleri Bakanlığı dahil, Rusya siyasi figürlerle bir dizi görüşmeler yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Suriye krizi nedeni ile gerilen Rusya-Türkiye ilişkilerinin PYD'nin Rusya'da ofis açmasından olumsuz etkilenmesinden endişe ediliyor. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Rusya ve ABD Büyükelçilerini davet ederek PYD ile işbirliği konusunda uyarıda bulunmuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber PYD Eş Başkanı Abdullah, "Moskova'da ofis" iddialarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER