Raftingte yapanlarda bir önceki yıla göre 250 bin düşüş oldu

Raftingte yapanlarda bir önceki yıla göre 250 bin düşüş oldu

Dünyaca ünlü Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon, doğal su parkurunda rafting yapımında bu sezon rafting yapımı yüzde 25 düştü. Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting ve kano su sporu yapımı yüzde 80'i oranında sona erdi. Bölgedeki 41 raftingcinin ekim ayı sonunda sezonu bitireceği belirtildi.

Beşkonak Su Sporları ve Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, bölgede Rus ve Avrupalı turist azlığına bağlı bu sene yüzde 25 oranında kayıplarının olduğunu söyledi. Armağan, "Geçen yıl göre 250 bin düşüş oldu. En büyük kaybımız Rus turistlerde oldu. Bölgemizde sezon son günlerini yaşıyor. Kötü bir sezon geçirdik. " dedi.

Geçen yıl Beşkonak Köprülü Kanyon'da 1 milyon turistin kano ve rafting yaptığını belirten Armağan, bu yıl ise bu rakamın 750 bin olduğunu ifade etti.

20 Temmuz sonrası artan terör ve Alanya'da yaşanan olayların dünya basınında yer almasıyla rafting rezervasyonlarının bıçak keser gibi kesildiğine dikkat çeken Armağan, "Olaylar sonrası turist rezervasyon yaptırdığı halde kaldığı otelden çıkmadı. Bölgemize gelmedi. Geçen yıla göre raftingte Rus turist kaybımız çok yüksek. Geçen yıla göre 250 bin kaybımız var. Bölgemiz geçen sene su sporlarından ülke ekonomisine 20 milyon Euro döviz girdisi sağlamıştı. Bu sene ise bu rakam 13 milyon Euro'ya düştü. Turist ve döviz girdilerinde düşüş yaşadık." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Raftingte yapanlarda bir önceki yıla göre 250 bin düşüş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER