PKK'nın dağ karosuna eleman sağlayan 7 kişi yakalandı


Karabük Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele şubesi ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu PKK terör örgütü dağ kadrosuna eleman sağlayan 7 kişi Beşbinevler Cumhuriyet mahallesindeki bir evde yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat şube ekipleri ekipleri, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki eve operasyon düzenledi. Operasyonda, terör örgütünün dağ kadrosuna eleman sağladıkları öne sürülen E.B, M.K, O.Y, M.K, F.S. ve Y.Ç. gözaltına alındı.

Polis ekipleri, evde yaptığı aramada, çeşitli örgütsel doküman ve bilgisayarlara el koydu. İfadeler doğrultusunda hareket eden ekipler, terör örgütüne gönderildiği öğrenilen M.A'yı da Van'da operasyonla kurtardı. M.A'nın ifadeleri doğrultusunda güvenlik güçleri, H.Ö'yü yakalamak için çalışma başlattı. H.Ö, Çorum'daki bir adrese yapılan baskında gözaltına alındı.

Kişilerin çeşitli eylemlerde provokatörlük yaptığı, özellikle Karabük ilinde çalışan doğu kökenli işçiler ile üniversite öğrencilerini kandırmak suretiyle örgüte eleman kazandırmak için çeşitli faaliyetler de bulunduğu belirtildi.
CİHAN
<< Önceki Haber PKK'nın dağ karosuna eleman sağlayan 7 kişi yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER