Reza Zarrab'ın davasında flaş gelişme!

Reza Zarrab'ın ilk mahkemesi sonuçlandı

Reza Zarrab iddianamesinin ayrıntılarında ne var?

17 Aralık soruşturmasının kilit ismi İranlı iş adamı Reza Zarrab, tutuklandığı ABD'de bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Manhattan Güney Bölgesi Mahkemesi'ndeki duruşma 10:00'da başladı. Salondaki hazırlıkların ardından Reza Zarrab, duruşma salonuna ayağında prangalarla getirildi. Üzerinde lacivert ve soluk hapishane elbisesi bulunan Zarrab'ın ciddi seviyede kilo verdiği görüldü. 

Şaşkın ve meraklı bakışlarla duruşma salonunu süzen Zarrab, izleyici sıralarında oturan iki kadınla zaman zaman göz göze geldi. 

Bitkin olduğu görülen Zarrab, avukatıyla İngilizce konuşabildiğini ancak duruşmada Türkçe konuşmak istediğini belirtti. Bu sebeple Zarrab için simultane çeviri yapıldı.

Mahkeme başkanı duruşmaya başlamadan önce tarafsızlığını belirtmek için 2014'te İstanbul'da BM tarafından düzenlenen bir panele katıldığını, burada bir sunum yaptığını belirtti. Sunumunu da Zarrab'ın avukatına yazılı olarak iletti. Ardından duruşmaya geçildi.

Savcı Bharara duruşmayı izleyici bölümünün en arka sırasında oturarak takip etti. 

Zarrab'ın avukatı ve iki yardımcısı, duruşma başında müvekkillerinin suçsuz olduğunu iddia etti. Savcı Bharara'nın ofisi, suçlamalara ilişkin 100 binlerce sayfa dokuman, e-mail, bilgi ve belge bulunduğunu belirterek mahkemeden 30 günlük süre istedi. Bunun üzerine Zarrab'ın avukatı da bu talebi kabul ettiklerini ifade etti. Mahkeme başkanı, bunun üzerine duruşmayı 16 Haziran'a erteledi. 

Zarrab'ın avukatı kefalet duruşmasıyla ilgili tarih taleplerini de 10 gün içinde mahkemeye bildireceklerini söyledi. Avukatları, Zarrab'ın kaçmasını engelleyecek ve hapishaneden çıkmasını sağlayacak bir teklif paketi hazırlayacak.

Duruşma sonrası Zarrab, mahkeme salonunun hemen yanındaki binada bulunan nezarethaneye götürüldü.



ÖNDER DELİGÖZ
<< Önceki Haber Reza Zarrab'ın davasında flaş gelişme! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER