Romanya basını İstanbul'daki saldırıyı birinci sayfadan verdi


İstanbul'da dün düzenlenen intihar saldırısını Romen gazeteleri birinci sayfadan okuyucularına duyurdu. Yapılan saldırıyı 'İstanbul'un kalbinde kıyım' olarak okurlarına duyuran Romen gazeteleri, Türkiye'deki yayın yasağını da eleştirdi.

Dün İstanbul'da Sultanahmet meydanında 10 turistin ölümü ve 15 kişinin yaralanması ile sonuçlanan canlı bomba eylemini Romen gazeteleri birinci sayfalarından okuyucularına duyurdu. Olay yerine ait büyük bir fotoğrafla haberi ilk sayfadan veren Adevarul gazetesi, 'İstanbul'un kalbinde kıyım' başlığını kullandı. Adevarul'un haberinde basına konan yayın yasağı da eleştirildi. Patlamadan hemen sonra getirilen yayın yasağıyla, Türk basınının sağlıklı bilgiden çok spekülasyona açık hale geldiğine vurgu yapıldı.

'Türkiye'de trajedi' spotuyla okurların dikkatini çeken Evenimentul Zilei gazetesi ise 'İstanbul'daki saldırının temel hedefi yabancı turistler' başlığını kullandı. Gazete, Türk hükümetinin saldırıyı IŞİD'in gerçekleştirdiğini açıklamasına rağmen, örgütün henüz saldırıyı üstlenmediğine dikkat çekti.

Patlamayı 'İstanbul'un kalbinde kanlı saldırı' başlığıyla veren ülkenin en eski gazetelerinden Romania Libera gazetesinde ise ilginç bir yorum haberi yer aldı. Yazıda, 'Bizi Avrupa'nın 11 Eylül'ü mü bekliyor?' sorusunu soran ünlü gazeteci Gabriela Anghel, terör gruplarının her ülkeden saflarına kattığı insanlar ile eylemlerini daha organize ve komplike hale getirebileceği yorumunu yapıyor.

Radio France International (RFI) ise 'Türkiye'nin terörist saldırılarla boğuştuğu' tespitini yaptı ve turizmin büyük darbe alacağı yorumunda bulundu
Romanya-basini-Istanbuldaki-saldiriyi-birinci-sayfadan-verdi-1985448.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Romanya basını İstanbul'daki saldırıyı birinci sayfadan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER