Romanya Cumhurbaşkanı, geçici başbakanı atadı


Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, geçici başbakan olarak Sorin Campeanu'yu atadı. Hükümetin istifasını getiren 32 kişinin öldüğü gece kulübü yangın felaketi sonrası istifa eden Başbakan Victor Ponta yerine, Milli Eğitim Bakanı Sorin Campeanu getirildi.

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'in Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bugün yaptığı basın toplantısında geçici başbakan olarak Milli Eğitim Bakanı Sorin Campeanu'yu atadığını açıkladı. Sorin Campeanu, Ponta koalisyon hükümetinde Muhafazakar Parti kontenjanından Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapıyordu.

Campeanu, yeni hükümet kurulana kadar başbakanlık yapacak. Iohannis, basın toplantısında "Eski başbakan Victor Ponta'nın ve yeni geçici Başbakan'ın gerekli yazılarını yazdım ve imzaladım. Romanya'da sokağa çıkan ve temiz siyasetçi isteyen halkın isteklerini göz önüne alacağız." dedi.

Klaus Iohannis, bugün itibari ile siyasi partilerle görüşmeye başlayacak. Iohannis, görüşmeler sonunda güvenoyu alabileceğini düşündüğü birine hükümeti kurma görevi verecek. Romanya'da Anayasa'ya göre hükümetin 45 gün içinde kurulması gerekiyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Romanya Cumhurbaşkanı, geçici başbakanı atadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER