Osmaniye Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'nde sona gelindi

Osmaniye Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'nde sona gelindi

Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği (OKAB) bünyesinde yapımına başlanan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'nde sona gelindi.

5 ay önce aynı zamanda birlik başkanı olan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz ve Hasanbeyli Belediye Başkanı Alpaslan Koca ve encümen üyeleri tarafından temeli atılan tesiste inşaat yapım işlemi tamamlandı, makineler kurulmaya başlandı.

Osmaniye sınırları içerisinde toplanacak tıbbi atıkların halk sağlığına ve çevreye zarar vermeden tesise getirileceğini ifade eden Başkan Kadir Kara, " Tesis yakın zamanda çalışmaya başlayacak. Birlik sınırları içerisinde bulunan tüm sağlık kurum ve kuruluşları, fabrika revirleri, doktor ofisleri dâhil olmak üzere birliğimiz dâhilindeki tüm tıbbi atıkların halk sağlığına ve çevreye zarar vermeden ayrı toplanması, taşınması ve sterilizasyon edilme amacıyla buranın yapımına başladık. Bu tesisimiz birliğimizin almış olduğu karar gereğince 10 yıllık süreyle yap işlet devret modeliyle yaptırılıyor." dedi.

Osmaniye'de toplanan tıbbi atıkların daha önce Gaziantep'te imha edilip ve sterilizasyona tabii tutulduğunu belirten Başkan Kara, "Tesisimizde inşaat çalışmaları bitti. Şimdi makineler kuruluyor ve ardından test çalışmaları başlayacak. Böylelikle sadece Osmaniye'mize değil çevredeki illere de hizmet verecek bir tesis kazandırmış olduk. Ben buradan emeği geçen saygıdeğer belediye başkanlarıma ve birlik üyelerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Osmaniye Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'nde sona gelindi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER